Старозагорският дневен център „Св. св. Козма и Дамян” традиционно ще

...
Старозагорският дневен център „Св. св. Козма и Дамян” традиционно ще
Коментари Харесай

Стара Загора отбелязва по специален начин Световния ден на психичното здраве

Старозагорският дневен център „ Св. св. Козма и Дамян” обичайно ще означи Световния ден на психологичното здраве с литургия и молебен за здраве. По-късно в Регионалната библиотека “Захарий Княжески” ще има среща с консултанти експерти на тематика “Психозата - страхове и легенди. СТИГМА. Отдиференциране на психопатията”. Темата ще бъде илюстрирана с фрагменти от излезлия през 2014 година филм на режисьора Брад Андерсен " Психиатрията Стоунхърст”.
Дневен център „ Св. св. Козма и Дамян” съвсем 12 години се грижи за възрастни хора с ментални увреждания и хронични психологични проблеми.
Световният ден на психологичното здраве се отбелязва от 1992 година по самодейност на Световната федерация за психологично здраве за възстановяване информираността на хората по проблемите на психологичното здраве, методите за неговото подсилване и за профилактиката и лекуването на психологичните разстройства. “Младите хора и психологичното здраве в изменящия се свят” е фокусът на тазгодишната акцията на федерацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР