Старозагорските общински съветници се събират за 40-тото си редовно заседание

...
Старозагорските общински съветници се събират за 40-тото си редовно заседание
Коментари Харесай

Над 70 предложения влизат в дневния ред на юнската сесия на Общински съвет – Стара Загора

Старозагорските общински съветници се събират за 40-тото си постоянно съвещание на 30 юни – четвъртък.

В дневния ред влизат над 70 оферти. Одобряване на Общ организационен проект на община Стара Загора е първото, като следва гласоподаване на окончателния му план. По време на конференцията на ръководителя на Общински съвет Мария Динева, стана ясно, че ще се обезпечи вид да бъдат годни и до момента настоящите Подробни устройствени проекти.

Общинският съвет ще гласоподава и предлагането за предоставяне на единодушие за пускане на процедури по оценка на въздействието върху околната среда и изключване на терените от обсега на Комплексно позволение № 515-НО/2015 година за употреба на обект „ Регионален център за ръководство на отпадъците – Стара Загора “. „ Тази точка е по отношение на желание за създаване на нова апаратура за отнасяне и оползотворяване на битовите боклуци. Решението, което следва да вземем, не дава позволение за започване на активност, а само на процедура, с която да разберем дали е безвредно. Това е най-важното за нас и всички поданици на нашата община “, акцентира ръководителят на старейшините Мария Динева. От думите ѝ стана ясно още, че оценката ще се прави от експертен екип, а направеният отчет ще бъде препоръчан за необятно публично разискване.

На второ четене в 40-тото съвещание на локалния парламент влиза Правилник за изменение на Правилник за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора, както и Наредба за реда за практикуване правата на благосъстоятелност на община Стара Загора в търговски сдружения с общинско присъединяване в капитала и за подписване на контракти за взаимна активност.

Своя избор Общинският съвет ще би трябвало да даде и по предложение за създаване на монумент на Тодор Александров в парк „ Зеления чеп “.

Съветниците ще прегледат и промени в Общинската транспортна скица, които са постъпили от поданици на село Ракитница. За гласоподаване влиза и Отчет за осъществяване на Програма за развиване на читалищната активност в община Стара Загора за миналата година, предоставяне на единодушие за безплатно право на прилагане на обекти от публични и спортни сдружения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР