Старостта е неизбежна, но това, което можем да направим, е

...
Старостта е неизбежна, но това, което можем да направим, е
Коментари Харесай

3 сигурни признака, че ви чака тежка старост

Старостта е неизбежна, само че това, което можем да създадем, е да се надяваме, че няма да имаме тежка напреднала възраст, а всичко ще бъде леко и прелестно. Разбира се, това зависи от най-различни условия и предпоставки, само че през днешния ден ще ви представим 3 сигурни признака, че няма да ви е леко.

Започваме да мислим за старостта за първи път, едвам надхвърляйки 20 години, пишат от zdrave.to. Въпреки това, след няколко десетилетия, множеството хора към този момент стартират да усещат самите „ признаци “ на приближаващата „ сива коса и бръчки “. Както Рамблер разбра, към този момент в междинна възраст човек може да забележи признаци, които ясно да сочат, че ще има сложна напреднала възраст.

Задух
Ако към този момент на 40 години се страхувате от стълби и не можете сами да се изкачите три етажа, би трябвало да помислите по какъв начин ще го извършите след 1-2 десетилетия. Когато сърцето ви бие гневно на седмата стъпка и нямате сила да дишате обикновено, излиза наяве, че тялото въобще не е готово даже за дребни физически натоварвания. Експертите предлагат да включвате най-малко 30 минути леки извършения дневно в графика си и ще почувствате видимо облекчение. И, несъмнено, ще облекчите положението си в преклонна възраст.

Холестеролна чума
Злоупотребата с мазни и пържени храни, нездравословна храна, тютюнопушене, липса на физическа интензивност води до повишение равнището на „ неприятния “ холестерол, което предизвиква развиването на атеросклероза. Това значи, че кръвоносните съдове са запушени, артериите, водещи към мозъка и артериите на долните крака, са наранени. Всичко това води до коронарна болест на сърцето, куцота, инфаркти и инсулти. Лекарите предлагат да ревизирате индикаторите си след 25 години и при положение на нараснали равнища на „ неприятния “ холестерол да предприемете дейности.

Разсеяност и давност
Много младежи са невнимателни и разсеяни, а някои към този момент в междинна възраст усещат проблеми с паметта. Лошата краткосрочна памет може да е признак на човек, разрастващ деменция в преклонна възраст. Постоянната болежка в гърба допуска, че очевидно има някакъв проблем. И това може да бъде елементарна остеохондроза и междуребрена херния. Навременно разкритата херния се лекува даже без хирургическа интервенция.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР