Старопланински събор Балкан фолк“ отново събира във Велико Търново фолклорни

...
Старопланински събор Балкан фолк“ отново събира във Велико Търново фолклорни
Коментари Харесай

1500 пазители на фолклора представят богатството на народната музика и танци във Велико Търново

Старопланински събор „ Балкан фолк “ още веднъж събира във Велико Търново фолклорни сформира и реализатори от цяла България. В продължение на няколко дни в встаропрестолния град ще бъде показана пъстротата на българската национална музика и танци.

Повече от 1500 артисти, музиканти и танцьори ще излязат на сцената на Летния спектакъл, заяви Калоян Николов, ръководител на Старопланински събор „ Балкан фолк “ и президент на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, под чиято закрила се организира събитието. 110 са съставите от цяла България, които са декларирали присъединяване, ще гостуват също обединения от Черна гора и от Индия.

Двадесет и петото издание на огромния музикален конгрес се организира от 13 до 15 май в това число. Във всеки един от трите дни концертната стратегия стартира още в ранните следобедни часове. Официалното разкриване е на 13 май (петък) от 19,30 ч., а галаконцертът за закриването е в неделя /15 май/ от 20,00 ч.

Съпътстващи събития са XII Национален шампионат „ Еврофолк ” и VII Световна купа по фолклор.

Старопланински събор „ Балкан фолк “ е под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО и се организира с поддръжката на Община Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР