Старият свят беше залят от нова вълна от ксенофобски настроения.

...
Старият свят беше залят от нова вълна от ксенофобски настроения.
Коментари Харесай

Популярността на крайната десница заплашва Европа с катастрофа

Старият свят беше залят от нова вълна от ксенофобски настроения. Новите триумфи на радикалните националисти до известна степен са резултат от неуспеха на центристите. Ако крайната десница продължи да печели известност със същия триумф, Европа ще бъде изправена пред пагубни последствия, написа Economist.

Призракът на надигащите се десни сили броди по европейския континент. Авторът на публикацията дава образец с крайнодясната партия в Германия " Алтернатива за Германия ", която има всички шансове да завоюва идващите избори. В Полша ръководещата партия " Право и правдивост " е виновна за десните настроения.

Авторът на публикацията отбелязва, че новата вълна от ултрадесни настроения не е сходна на тези, които Европа към този момент е претърпяла в своята история, има разлики сред вълните. Всички тези партии са въодушевени от нови проблеми и опасения и отхвърлят „ зелените “ политики.

Най-важната разлика е повишението на ставките на общоевропейско равнище, неочакваното влизане на нови членове в Европейски Съюз по отношение на украинския спор, драконовските пакети от помощи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР