Старият Гьобелсов принцип, че една лъжа, повторена сто пъти, става

...
Старият Гьобелсов принцип, че една лъжа, повторена сто пъти, става
Коментари Харесай

Нено Димов за протестите за Пирин: Една лъжа, повторена сто пъти, става истина

Старият Гьобелсов принцип, че една неистина, повторена 100 пъти, става истина, се пробва да бъде вкарана сега във връзка с Национален парк Пирин, съобщи министърът на екологията Нено Димов в студиото на „ Още от деня “. Той акцентира, че схваща добре, че някои протестиращи са в действителност обезпокоени за бъдещето на парка, само че други градят политическа кариера посредством митингите. Димов приказва и за чистотата на въздуха, която е проблем освен за София, а и за целия свят.

 Протести в отбрана на Пирин Протести в отбрана на Пирин
Пореден митинг в отбрана на Пирин. Недоволството продължава в над 20 града в България и чужбина. Те упорстват да бъде анулирано решението на Министерски съвет от от 2...

Нено Димов съобщи, че в Национален парк „ Пирин “ ще се строи единствено върху 2% от територията, а не 48%, както настояват протестиращите.
Нено Димов, министър на екологията: Тук приказваме за две групи. Едната има чисто политически цели и има политически опорки. Това подвежда една друга група, която имам вяра, че откровено са обезпокоени от развоя.
Нено Димов съобщи, че 48% от Пирин е равно на 200 кв. км., което дава отговор на площта на Пловдив, Бургас и Варна, взети дружно. Става дума за водохващане за питейни потребности, което е изписано в член 21 от Закона е записано това, напомни Димов. Според него, Законът е над устройствения проект и даже да написа друго в проекта, законът има предимство.

Нено Димов, министър на екологията: Разделям тези, които стоят начело - претенденти за народни представители от политически партии, които по този начин и не съумяват да стигнат, и тези, които са откъм гърба и са откровено заблудени от операцията, която се случва. [...] Зоната е 2%, а заетата повърхност е 0,38%.

Нека се приказва за Рила и Витоша, за ски туризма като цяло, прикани Нено Димов.

В Европа са издигнати 274 лифта и не съм чул някой да стачкува, добави той.

 Протестно шествие против мръсния въздух се организира в София Протестно шествие против мръсния въздух се организира в София
Жителите на столичните квартали „ Западен парк “, „ Овча купел “ и „ Красна поляна “ упорстват за ефикасно и бързо решение на казуса и сега са пред С...

Екоиновациите са приоритет на триото Естония-България-Австрия и това ще е съществена тематика за България, съобщи Нено Димов. От позиция на околната среда това е най-сериозната тематика в международен мащаб, добави той.
Нено Димов, министър на екологията: 450 хиляди европейци умират годишно то мръсния въздух. // София надалеч не е най-мръсният град, само че към момента не сме постигнали това, което би трябвало.
Миналата седмица имаше среща, при която министърът е посредничил сред Столична община и гражданското съдружие, което замерва въздуха в София и страната, както и учени, съобщи той и добави, че вратите му са постоянно отворени. Така той отговори на въпрос на протестиращ за чистотата на софийския въздух за какво не комуникира с обществото
Нено Димов, министър на екологията: Като система ние имаме малко, само че доста точни станции, а те имат доста, само че не толкоз точни. Комуникирайки между тях, ще имаме доста по-ясна картина.
Учените би трябвало да намерят вярната връзка сред двете системи, като това ще стане в границите на шест месеца, съобщи Димов.
Нено Димов, министър на екологията: Битовото отопление е главният източник, а вторият проблем е автомобилният превоз. Индустрията е трети.
Нено Димов изрази усещането си от български електрически автомобил и електрически велосипед, които е видял на форума през днешния ден. Той добави, че са показани и прототипи на нова станция за зареждане.
 Европейски конгрес по екоиновации за качество на въздуха в София Европейски конгрес по екоиновации за качество на въздуха в София
Жителите на три столични квартала - Красна поляна, Овча купел и Западен парк излизат на митинг против мръсния въздух. Протест провеждат довечера и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР