Старите и износени гуми са къса писта към фатални инциденти

...
Старите и износени гуми са къса писта към фатални инциденти
Коментари Харесай

Рали шампиони към шофьорите в Пловдив: Износените гуми са къ...

Старите и износени гуми са къса писта към съдбовни произшествия на пътя. За това предизвестиха рали първенците Костадин Щерев и Николай Арабаджиев по време на утринната полицейска акция на Карловско шосе, съобщи кореспондент на „ Марица “.



„ За нас е значимо да кажем не толкоз да се пояснява изсъхнало закона във връзка с грайфера на гумите или другите неща, а действително водачите да сечувстват сигурни в колата преди да тръгнат на път. С настъпването на зимния сезон занапред предстоят проблематични обстановки, които може да настъпят вследствие подценяване на техническото положение на колата. Шофьор, който кара със 100 км/ч, минава над 27 метра за секунда. Средната реакция на индивида, за времето от момента, в който види проблематичната обстановка досега, в който спре, е горе долу към секунда. Спирачният път с износени гуми обаче е двоен. В един миг стигаме до стиуация, в която от момента, в който забележим казуса досега, в който спрем, действително може да се измине дистанцията на едно футболно игрище. Много малко хора се замислят действително за това и за следствията. Нашият зов е да не се подценява положението на колата и действително да бъдем изправни когато тръгваме на път през настъпващите зимни месеци “, посъветва Арабаджиев.



Костадин Щерев уточни, че старите и захабени гуми могат да удължат спирачния път с 70-100 метра. „ Трябва да внимаваме, тъй като не сме сами на пътя и не отговаряме единствено за себе си. Когато стане дадена злополука, тогава си вършим равносметка какъв брой сме сбъркали. Трябва да сме наясно, че метеорологичните условия постоянно са непредвидими “, уточни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР