Старческият дом „Свети Георги” отново не знае съдбата си. Хосписът

...
Старческият дом „Свети Георги” отново не знае съдбата си. Хосписът
Коментари Харесай

Спират тока и водата и на новата локация в Пловдив на незаконния хоспис „Св. Георги”

Старческият дом „ Свети Георги” още веднъж не знае ориста си. Хосписът би трябвало да приключи работа, а единствено преди дни към 40 старци бяха изведени от хотел " Афродита " и се настаниха в друга постройка на " Коматевско шосе " в Пловдив. Това се случи откакто със заповед на Община Пловдив бе прекратено електричеството на постройката, в която се обитаваше дом за възрастни. В продължение на няколко месеца приютът работише без нужния лиценз и несменен статут на постройката, само че в този момент обстановката не е по-различна.

Кметът на регион „ Западен” Димитър Колев, сподели пред TrafficNews , че се е свързал с нужните институции и скоро токът и водата на въпросната нова постройка на " Коматевско шосе " ще бъде спрян още веднъж. Министерство на вътрешните работи също ще вземе ограничения и ще изкара жителите от постройката. Хосписът още веднъж работи напълно над закона, а по информация даже малолетни деца от ромски генезис се грижат за възрастните хора.

Къщата е благосъстоятелност на лихвар, а осведомен с новата локация описа пред медията ни, че изискванията надалеч не са за развъждане на остарели хора, които са на легло. Къщата разполага с малко стаи, в които хората безусловно са един в различен. Как къпят пенсионерите и с какво се хранят също не е ясно. Там няма предопределено място за подготвяне на харна, а санитарният възел е единствено един за всички.

" В къщата има един хол и три спални. А смъкнаха повече от 30 кревати. Поне 20 души са в инвалидни колички. Това е непоносимо. Дворът е заринат с чаршафи, завивки и всяква посуда. Има и 6- 7 души личен състав " описаха съседи. Как тъкмо близо 50 души живеят на по-малко от 200 квадрата към този момент също остава мистерия. Междувременно преди дни, след подаден от медията ни сигнал, от АКСУ са изпратиха незабавна инспекция в новата постройка. Управителят е отказал да ги допусне, само че откакто специалистите са потърсили подпомагане от полицията, те са влезнали на инспекция.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР