Старали сме се да направим бюджета за следващата година така,

...
Старали сме се да направим бюджета за следващата година така,
Коментари Харесай

Премиерът: Старахме се бюджетът за 2019 г. да отговаря на обещаното и на програмата ни с Патриотите

Старали сме се да създадем бюджета за идната година по този начин, че да дава отговор на предизборните ни обещания и програмата ни с „ Обединени патриоти “. Това е един от най-амбициозните бюджети, които са правени от началото на Прехода.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на изключителното държавно съвещание, на което се разисква бюджета за идната година.
 Заседание на Министерски съвет. Снимка: Юлиан Тодоров  Заседание на Министерски съвет. Снимка: Юлиан Тодоров  Заседание на Министерски съвет. Снимка: Юлиан Тодоров  Заседание на Министерски съвет. Снимка: Юлиан Тодоров
„Държавата в никакъв случай не е била в по-добра кондиция от в този момент. Тези, които са против настоящето ръководство на процедура са и против устойчивото развиване на стопанската система и обществото в България“, акцентира министър-председателят.

„ На политическите ни съперници можете да им говорите единствено в числа “, разяснява министър председателят. „ Говореше се, че желаеме да задължим идващите генерации, а то е тъкмо противоположното. Рекордно невисок е външният дълг. Третият най-нисък в Европейски Съюз “, обърна внимание Бойко Борисов и посочи, че в края на мандата външният дълг ще стане най-ниския в Европейски Съюз.

Поехме ангажимент Брутният вътрешен продукт да доближи 110 милиарда до края на мандата. Още за 2019 година плановете демонстрират, че той възлиза на 116 милиарда, а до края на мандата на 133 милиарда Както обещахме усилваме минималната работна заплата, тя ще бъде 560 лв., а през 2021 година-650 лв., посочи министър председателят Борисов.

„ Както споделя Владислав Горанов: „ когато цифрите приказват, и най-големите критици би трябвало да се съобразят с това “. Не че им споделям да запазят радиомълчание, а да приказват в числа “, разяснява министър председателят.

„ Изпълняваме и уговорките си към НАТО, както и признатия Национален проект за повишение на разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година. За 2019 година разноските по защита са 1,58 от Брутният вътрешен продукт. Гарантирани са средства за трите плана за рационализация, за самолети, кораби и бойна техника за Сухопътни войски. Това ще даде опция да се покачат отбранителните качества на Въоръжените сили “, сподели още Бойко Борисов.

„ Истински се надявам най-накрая да се постави ред и във Военновъздушни сили. При големия брой хеликоптери и самолети, които сме накупували през годините, на последното обучение „ Тракийски меч “ се наложи да използваме американските хеликоптери “, разяснява министър председателят.

„ Министър Кралев, по какъв начин беше Кубрат нощес. Да го поздравиш особено “, обърна се Борисов към спортния министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР