Стара Загора. Студенти от Висшето училище по архитектура Ла Вилет“

...
Стара Загора. Студенти от Висшето училище по архитектура Ла Вилет“
Коментари Харесай

Стара Загора: Показват разработки от съвместно архитектурно ателие на френски и български студенти

Стара Загора. Студенти от Висшето учебно заведение по архитектура „ Ла Вилет “ в Париж и техни сътрудници от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София ще показват свои разработки на хрумвания и визия за урбанистично стабилно развиване на Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Общината. Те са резултат от извършеното взаимно „ Архитектурно ателие 2018-2019г. “ и ще бъдат показани на 22 април 2019г., в общинската зала „ П.Р.Славейков “, от 13.00 ч.
По покана на Община Стара Загора, взаимното архитектурно ателие на френски и български студенти стартира работа в Стара Загора на 12 октомври, 2018 година Над 30 бъдещи архитекти от Университета Ла Вилет и пет техни български сътрудници от УАСГ, под управлението на арх. Цвета Кирова прекараха 5 дни в града, с цел да се срещнат с него. Основната тематика на ателието в Стара Загора беше възобновяване и трансформацията на остарели здания, на античните пространства в града и неговото културно завещание.
На студентите бяха препоръчани тематики за възобновяване на пространствата на Античната улица и Градския пазар, както и хрумвания за постройката на Първо главно учебно заведение, индустриални здания и дребна жилищна постройка с възрожденска архитектура. От Тракийския университет предложиха препроектиране на библиотеката и на отворено пространство, което включва паркинг и залесени площи. Старозагорските архитекти също са подготвили задания за бъдещите си сътрудници. Една от най-интересните е за централен площад с отчасти покритие на Античната улица.
Участниците от двете страни организират за трета поредна година взаимни ателиета, в които образуват екипи и работят дружно по заложени от градовете тематики.
Партньори на Община Стара Загора са Тракийският Университет,
Търговско-промишлена палата Стара Загора и Кооперативното Дружество “Цветоскоп ”, гр. Париж, Франция.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР