Стара Загора. Италиански бизнесмени, които представляват три компании с обединен

...
Стара Загора. Италиански бизнесмени, които представляват три компании с обединен
Коментари Харесай

Стара Загора: Италиански инвеститори заявиха интерес за включване в индустриална зона „Загоре“

Стара Загора. Италиански предприемачи, които съставляват три компании с единен инвеститорски интерес, за повторно посетиха Стара Загора, с цел да обсъдят опциите за включване в изграждащата се на повърхност от 115 дка индустриална зона „ Загоре “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Те организираха диалози за желанията си със зам.-кмета на общината Йордан Николов и представителите на Управителния съвет на зоната Радослав Танев и Стефан Шоселов, които показаха идейния план и изискванията, които предлага градът за насърчаване на бизнес. Домакините увериха, че са отворени за всевъзможни вложения и са подготвени да оказват помощ за реализирането им.
Като промишлен център, с съвършена локация, пресечна точка на две съществени автомагистрали в България, регионалният център може да предложи и нужните експерти за потребностите на компанията, която работи в областта на хидравличните системи, акцентираха домакините на срещата, която се организира в постройката на общинската адиминстрация. Те акцентираха и атрактивността на Стара Загора като античен град с богата история и просвета.
Зам.-кметът Йордан Николов очерта и удобните благоприятни условия за вложителите като ниските налози и такси за бизнеса, централната локация на града, разположението на индустриалната зона до основен път Е-85, бързият и комфортен превоз до всички точки на града, бързото и умело административно обслужване, без администрация и закъснение, както и положителните контакти сред бизнеса в района и общинското управление.
Концепцията на индустриална зона „ Загоре “ планува отделяне на подготвени за застрояване парцели, в които ще се разположат избран брой дребни и междинни предприятия и складови бази. Застрояването ще бъде до 60-65%, като най-големият терен е към 13 дка, а при нужда парцелите могат да бъдат обединявани, като е допустимо формиране на по-големи терени. Те могат да бъдат наемани, закупувани или да се дава право на градеж върху тях. Зоната е подобаваща за разполагане на високотехнологични производства, индустриални бази за електроника и елекротехника, районни клонове на логистични компании и други
Зоната е обезпечена с електрическа енергия, тръбопровод, канализация и газ от прилежащите градски мрежи. В североизточния край ще бъде построен спомагателен контейнер за вода с съдържимост 1 000 куб.м., съоръжен с помпена станция и благоприятни условия за създаване на противопожарна защита. Ще бъде построена зона за обществени функционалности с благоприятни условия за създаване на хотел, конферентен център за подготовка и преквалификации, заведения за хранене, както и зона за рекреация. При нужда общината е в подготвеност да даде спомагателен терен от 70 дка в съседство, подобаващ за високотехнологични и чисти производства.
Италианската компания е търговски индивид, регистриран в България, а нейните представители са разгледали опциите на 28 области в страната, от които са отделили 4 – Враца, Сандански, Стара Загора и Казанлък. Гостите увериха, че България е доста атрактивна за тях с редицата си преимущества – логистика, първични материали, постоянен банков бранш, пазари и личен състав. Те ще вземат решение в близко време, защото незабавно се нуждаят от пренасочване на производството си в чужбина.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР