Стара Загора. Единадесетокласничката от ГПЧЕ Ромен Ролан“ Бетина Радева е

...
Стара Загора. Единадесетокласничката от ГПЧЕ Ромен Ролан“ Бетина Радева е
Коментари Харесай

Стара Загора: Омбудсманът на Млада Загора встъпи в длъжност

Стара Загора. Единадесетокласничката от ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ Бетина Радева е първият в страната Млад омбудсман, който поема връзката сред младежката общественост и институциите. Заедно със своя заместител и съученик Калоян Максимов те оповестиха и първата си самодейност – анкета, която ще търси какво вълнува младите и от какво имат потребност. Това оповестиха от Община Стара Загора . „ За нас е значимо да се чува гласът на младежите, да бъдем обединители на общността е наша идея “, оповестиха публичните медиатори на Млада Загора.
Те получиха привет от отрасловия зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова. „ Гордейте се, че сте старозагорци! Стара Загора първа преди 24 години наложи самодейността за Младежки общински съвет и Млад кмет. Защо е належащо и значимо това? Защото общуването с младежите постоянно зарежда, концепциите са ексцентрични, необременени. От вас ние черпим положителни оферти. Дерзайте и отстоявайте концепциите си. Споделяйте ги с нас, дано си бъдем взаимно потребни “, обърна се към младежите зам.-кметът.
Официално мандатът на Бетина и Калоян бе връчен от националния омбудсман Мая Манолова, която акцентира, че изцяло естествено е Стара Загора да бъде общината, от която започва самодейността за младите ѝ сътрудници. „ Това е градът на дейното и будно гражданско общество, на младежите, които имат своите дела. Имате млад и деятелен градоначалник, който бе почетен с приз Кмет на жителите за 2017 година. Това е общината, към която отправените от мен рекомендации получават своето внимание и почитание. Това е градът, който има собствен Млад кмет, собствен Младежки общински съвет, несъмнено към този момент и Млад омбудсман. Сигурна съм, че омбудсманската двойка ще бъде поддръжка за всички младежи в Стара Загора “, сподели още Манолова.
На церемонията по встъпване в служба участваха още ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, ръководителят на ПК по спорт и юношески действия към Общински съвет Николай Диков, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, заместител регионалните шефове Димитър Драчев и Красимир Червилов, както и началникът на РУО – Татяна Димитрова, някогашни и сегашни членове на Младежкия общински съвет, представители на разнообразни юношески организации.
Инициативата за избор на омбудсман на Млада Загора бе на старозагорския публичен медиатор Надежда Чакърова – Николова. 7-членна комисия прегледа стратегиите и събеседва с над 20 двойки възпитаници, които влязоха в конкуренцията за позицията.
„ Новоизбраната двойка получи единомислещата поддръжка на журито. Те демонстрираха освен знания, само че и разпоредителност, показаха концепциите си по допустимо най-хубавия метод. Покриха с лекост условията на състезанието. Впечатлена съм от младежите на Стара Загора “, показа Надежда Чакърова – Николова пред аудиторията през днешния ден. Тя добави, че задачата на начинанието е да бъдат привлечени колкото се може повече младежи към публичния живот в града, към разнообразни начинания. Тя не скри, че е била въодушевена и окуражена за самодейността от огромния си наследник – Михаил.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР