Стара рисунка върху скала е открита по време на проучване

...
Стара рисунка върху скала е открита по време на проучване
Коментари Харесай

Защо скална рисунка на възраст няколко десетки хиляди години изобразява богомолка?

Стара рисунка върху канара е открита по време на изследване в село Саркубех в Иран, място известно с изобилието си от праисторически скални картини.

Между 2017 и 2018 година откривателите са намерили скалната рисунка с величина пет и половина инча, която изобразява създание наподобяващо на богомолка с кръгове в края на крайниците.

Смята се, че този петроглиф на „ богомолка “ е основан преди към 40 000 години – неналичието на акуратност се дължи на обстоятелството, че глобите пречат на Иран да употребява материали за датиране посредством радиовъглеродни способи.

Според изданието Phys.org изображенията на безгръбначни, са „ редки “, което докара до съдействие сред ентомолози и археолози, „ с цел да се опитат да разпознават рисунката “. Групата изследва и съпоставя неотдавна откритата рисунка с „ богомолка “ с други петроглифи от цялостен ​​свят. Те също проучват „ локални праисторически шестокраки същества, с които биха могли да се срещнат праисторическите художници “.

Какви резултати дават наблюденията? Издълбаната върху скалата рисунка се отличава с „ триъгълна глава с огромни очи, а изобразените предни крака безспорно наподобяват тези на молещ се човек “ в допълнение към „ удължаването на главата “.

Това, че е „ мъж богомолец “ идва от кръговете, които са на крайниците, съгласно документ, оповестен в Journal of Orthoptera Research, дизайнът върху скалата „ наподобява на добре прочут клекнал човек “ претекст … намиран по целия свят. „

Изследователите също по този начин проучиха „ морфологични знаци и съпоставиха скалната рисунка с членестоногите, за които се знае, че са публикувани в тази област.

Причината, заради която богомолка би била обект на интерес, с цел да може някой да отдели време и да я изобрази, остава мистерия.

Изследователите теоретизират, че „ безполезните, само че удивителни забавни когато заемат позата на молещи се същества и техните форми, биха могли да са забавни за скалния художник в случай че са част от антични религиозни ритуали, страхове или възхищения. “

Надяваме се, че повече проучвания ще доведат до солидно умозаключение. За в този момент си представяме, че молещите се богомолки просто са предизвиквали благоговение и боязън в античните хора.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР