Стара легенда гласи, че комарите летят на светлина, е неправилна,

...
Стара легенда гласи, че комарите летят на светлина, е неправилна,
Коментари Харесай

Как да изгоним комарите

Стара легенда гласи, че комарите летят на светлина, е неправилна, другояче те биха прекарали цялото си време под лампата. Малките " вампири " усещат своята " плячка " от жегата. Те усещат инфрачервено излъчване, предавано от хора или животни, на особено равнище. Комарите се появяват в стаята по-често през лятото.
Осъзнавайки, че можете да станете храна на комарът той избира жертвата посредством миризмата на пот, или по-скоро, от нейния съставен елемент - млечна киселина. Насекомото лети към светлината по същата причина: инфрачервената светлина в тъмното улавя малко топлината - по този начин комара влиза в нашите стаи и домове.
Алергията към ухапвания от комари е най-често срещаното събитие, което тези инсекти могат да причинят, несъмнено, след нормалния дискомфорт и надраскване. По-рядко комарите придвижват малария, жълта тресчица и всевъзможни вируси.
Как да се отървете от комарите вкъщи?
Днес има доста медикаменти, които са ефикасни за комарите. За потребление в стаята се създават фумиганти - сътрудници, които работят на основата на пушек. Един от тези принадлежности е бобина срещу комари. Принципът й на деяние е напълно елементарен: единият завършек на спиралата се възпламенява и последователно се топи, отделяйки пушек. Съдържащите се в дима субстанции блокират дихателната система на насекомите и ги убиват.
Следващата група медикаменти са електрофумигаторите. Специални устройства, захранвани от мрежата. Те употребяват или специфична плоча, или гел, който се изпарява от нагряването и изпуска във въздуха субстанции, убиващи комари.
 Направете ТОВА и нито един комар няма да ви приближи Направете ТОВА и нито един комар няма да ви приближи
Знаете ли, че мъжките комари не са опасност за хората. Те няма да ни атакуван, тъй като не се нуждаят от кръвта ни. При женските обаче е д...
Основният минус на тази група защитни уреди е дребният обсег. Най-известните марки могат да обезпечат сигурност в пространства, не по-големи от 12 м2.
Народни средства срещу комари
Много по-лесно е човек да употребява изпитани във времето средства за отбрана от комари. Нека разберем по какъв начин да се спасим от комари, употребявайки национални способи.
Карамфил
Основата за отбрана против кръвосмучене се състои в етеричните масла и елементарните подправки - това, от което се опасяват комарите. Например, карамфилът, както изсъхнал, по този начин и олио, е едно от най-популярните средства.
 5 трика, с които да се предпазите от ухапвания от инсекти през лятото 5 трика, с които да се предпазите от ухапвания от инсекти през лятото
Важно е да се знае, че за човек, изключително за дете, отровите и слюнката на насекомите са рискови, защото при попадане в тялото те предиз...
Към капамфила може да се прибавят и:
Лавандула;
Лимонов балсам;
Евкалипт;
Мента;
 Нещата, които притеглят комарите и даже не подозирате за тях Нещата, които притеглят комарите и даже не подозирате за тях
Когато излизаме на открито, изключително по време на дъждовния сезон, постоянно попадаме на рой комари, които летят над главата ни. Няма да по какъв начин да с...
Босилек;
Здравец.
Ако концепцията да нанесете етерично масло върху кожата си не ви е по усета, има и други изходи. Единият вид е да сложите маслото в дребен медальон и да го носите към врата си. Друг метод е да намокрите салфетка с масло и да я поставите в чинийка до главата на леглото.
Можете да употребявате карамфил в композиция с лимон. Нарежете лимона на две, поставете пъпките на карамфила вътре и поставете полученото до леглото или прозореца.
Ако нямате време да вършиме препарати, само че се нуждаете от отбрана тъкмо в този момент, вземете одеколон „ Карамфил “. Комарите също не харесват алкохолни разтвори и в композиция с аромата на карамфил това ще даде двоен резултат.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР