Стъпка по стъпка ще ви разкрием най-съкровените тайни на печената

...
Стъпка по стъпка ще ви разкрием най-съкровените тайни на печената
Коментари Харесай

Плетена питка със сирене

Стъпка по стъпка ще ви разкрием най-съкровените секрети на печената питка, а на вас оставяме тежката задача след това да я хапнете

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● яйца - 2 бр.
● квас - 1 кубче
● олио - 3 с.л.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● вода - 450 г
● сирене - 400 г

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното три пъти и оставяме настрани. В 200 мл топла вода разтваряме маята със захарта и три супени лъжици брашно. Оставяме на топло към 15 минути да шупне.

В останалото брашно вършим кладенче и прибавяме другите артикули и два белтъка, а жълтъците за намазване на питката. Добавяме и шупналата квас и замесваме меко тесто. Омесваме тестото и го слагаме на топло да втаса - към половин час.

Готовото тесто разделяме на три топчета. Всяко топче го разточваме на продълговата кора, която намазваме с масло, и слагаме една трета от сиренето, завиваме на руло.

По същия метод вършим и другите кори. Трите рула ги сплитаме като козунак и ги слагаме в кексова форма със падащ кръг, намазана авансово с масло.

Готовата питка слагаме на топло още веднъж да втаса, към двадесет минути, мажем с жълтъците и печем на 200 градуса в авансово загрята фурна.

Готовата питка изваждаме от фурната, завиваме с чиста забрадка и след 15 минути махаме кръга, подготвена да се употребява, топла, ароматна и ухаеща на свеж самун.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР