Станимир Стоилов пое Левски в началото на септември и постепенно

...
Станимир Стоилов пое Левски в началото на септември и постепенно
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Левски ни даде много, сега ние ще му дадем това, което заслужава

Станимир Стоилов пое Левски при започване на септември и последователно стартира да го възражда. Признанията за положителната работа, която прави Мъри, идват най-много от синята аудитория, която скандира мощно името му по време на мач.

Какво мисли за представянето на „ сините “ през есента и какво се стреми да усъвършенства в продукциите им? Какъв Левски желае да вижда и кои неточности не трябва да бъдат повтаряни? Остават ли Николай Михайлов и Георги Миланов на „ Герена “ или към този момент им се търсят заместници?

На тези и други въпроси Станимир Стоилов дава отговор в извънредно изявление за.

Г-н Стоилов, работите с Левски малко повече от три месеца. Не сте вълшебник, само че е явно, че го променяте позитивно в спортно-техническо отношение. Как го вършиме?

С много работа, условия и всекидневни задания, с които да убедим футболистите, че би трябвало да ги правят. Също и с доста диалози, без повторения и без да даваме непотребна информация, както се споделя на час по лъжичка.

Винаги сте били реалист и когато се постанова сериозен към играта на отбора, само че кажете кое е това нещо, което Ви донесе задоволство през тези месеци?

Това, което ми носи задоволство, е минимално. Виждам малко по-щастливи последователи, тъй като ние сме им доста задължени. Виждам и тим, който усъвършенства малко играта си и който желае и се пробва да печели. Естествено, би трябвало да продължим с доста работа, защото сме надалеч от равнището и от това, което би трябвало да наподобява Левски и му наподобява.

В кои мачове Левски игра по този начин, както Вие желаете или най-малко се приближи до Вашите условия?

В съвсем всички, без този с Локомотив (София). Имахме положителни моменти и епизоди в останалите срещи, даже против водачите Лудогорец и ЦСКА имахме много положителни минути. Но би трябвало да надграждаме и да продължим да се развиваме.

Защо поехте „ сините “ в придвижване, без да сте създали подготовка и селекция?

Аз поех Левски, защото обстановката беше взривоопасна и клубът бе заплашен от банкрут, като игрови, по този начин и финансов. Естествено, станах още веднъж треньор на Левски, най-много поради почитателите ни, които бяха почнали да губят вяра, че нещо положително може да се случи и това бе един от последните козове. Трябва да върнем вярата на хората, а гаранциите за това са работа и почтеност. Левскарите знаят, че ние сме отдадени на работата за клуба и сме почтени, и рано или късно тимът ще се върне там, където му е мястото, откакто стартирахме от ниска позиция.

С оглед на наличния капацитет, който заварихте при започване на септември, удовлетворен ли сте от класирането и точковия актив, с който зимувате?

Не съм удовлетворен нито от класирането, нито от извоюваните точки. Левски, в случай че не е първи, няма от какво да съм удовлетворен.

Казахте, че първо ще подобрите представянето в отбрана, само че виждате ли към този момент и смяна в атакуващ проект?

На този стадий сме се подобрили единствено с 50 % в отбрана, тъй че следва да се подобряваме с още 50 %. В офанзива към момента повече разчитаме на самостоятелна класа и импровизация.

Левски към този момент е един напълно друг отбор от юли и август и е единствено на 6 точки от третия и четвъртия. Ще се борите ли за връщане в Европа посредством високо класиране в елита, макар че съгласно някои най-краткият път за там минава през Купата.

Левски ще преследва Европа с всички сили и във всички шампионати. Нямаме право да заявяваме други упоритости, нито да разделяме шампионата от шампионата за Купата. Всичко зависи от нас, треньорите и футболистите. Феновете са на трибуните и ни поддържат, упованията им са огромни, и оттова нататък, треньори и футболисти би трябвало да вършим по този начин, че да отговаряме на упованията им.

Какво желаете да подобрите в играта на Левски през зимната пауза?

Всичко и във всички аспекти.

Кои неточности от есента отборът не трябва да позволява отсега нататък?

Тези самостоятелни неточности и грешките, които сме ги упражнявали. Иначе позволените неточности, които не сме упражнявали, са част от играта.

Ще търсите ли заместител на Николай Михайлов, в случай че заиграе в чужбина?

Аз разполагам с още двама вратари, които ще са идващите вратари на Левски.

Не е загадка, че и Георги Миланов желае още веднъж да излезе зад граница. Ще остане ли най-малко през пролетта?

Не мога да кажа сега. Само знам, че Георги се усеща удовлетворен и благополучен от уважението и отношението, което получава от всички в клуба.

Г-н Стоилов, Николай Петров ми призна, че по време на първия Ви престой в Левски сте били на стадиона всеки ден от 8 сутринта до 8 вечерта и сте знаели всичко за детско-юношеските тимове на клуба. Още ли е толкоз дълъг Вашият работен ден?

Денят ми стартира към този момент към 9,40 часа, защото трафикът е по-голям. Дано не ме санкционират, в случай че закъснея...

Какво си мислите по пътя, когато заран тръгвате от Вашия дом към дома на Левски?

Какво би трябвало да се усъвършенства в играта на тима и клуба от професионална позиция и какви задания да възложа денем.

Интересно ще ми е да разкриете какво най-често Ви питат последователите на „ сините “, когато Ви стопират на улицата?

Преди ми споделяха, че желаят да сме първенци и да се представим добре в Европа. Но в този момент на фона на насъбрания негативизъм с години, ми споделят единствено: Благодаря. Ние ще им отговорим с работа, дано да бъдат спокойни.

Очаквате ли Вашият втори треньорски престой на „ Герена “ да е по-силен от първия?

Съмнявам се, че може да е по-успешен. Важното е да работим вярно и със пристрастеност, защото ние всички сме били в Левски и Левски ни е дал доста като футболисти и треньори. Сега ние би трябвало да му дадем това, което заслужава, с цел да си върне положителното име и реализира триумфи.

Какво е възприятието да сте най-успешният треньор на Левски през този век и един от най-успешните треньори въобще на този прочут клуб в историята му?

Аз съм доста горделив и благополучен от това, което направихме и като футболисти, и от евроуспехите като треньори, и поради това, че Левски стана първият наш тим, който взе участие в групите на Шампионска лига. Направихме го много по-рано от Лудогорец, който повтори това достижение чак след осем години.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР