Станимир Стоилов официално е селекционер на националния отбор на Казахстан.

...
Станимир Стоилов официално е селекционер на националния отбор на Казахстан.
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Ще държа на дисциплината!

Станимир Стоилов публично е селекционер на националния тим на Казахстан. Постигналият извънредно огромни триумфи отпред на Астана българин изрази упоритостите си, като даде обещание да построи мощен държавен отбор на някогашната руска република. На конференцията си през днешния ден Мъри изясни, че ще продължи да бъде прекомерно непоколебим с футболистите и няма да робува на имена, написа "Блиц ". Един от досегашните национали даже няма да получи повиквателна от Стоилов, защото по думите на треньора се отнасял несериозно. На конференцията си някогашният селекционер на България даде за образец Димитър Бербатов.

"Аз ще направя всичко, тъй че националният тим да се показва добре. Ще поддържаме тесни връзки с клубните треньори. Футболистите би трябвало да схванат, че националният тим не е смешка работа. За мен доста значими са отборните дейности. Ако видя, че даден футболист не се отнася отговорно към националния тим, то просто той няма да получава повиквателни. Ето, да вземем за пример имам информация за един футболист с сходно несериозно държание, на който няма да изпратя повиквателна. Така ще бъде, до момента в който той не се извини на цялостен Казахстан”, безапелационен е Стоилов.

„ Заедно с футболистите ще се постараем да променим обстановката към по-добро. В Казахстан има положителни футболисти, просто би трябвало да им бъде придадена убеденост. Ще помоля всички почитатели за поддръжка. Ще има тежки резултати, само че в случай че сме дружно, ще реализираме положителни резултати”, разяснява опитният експерт.

„ Не се тормозя за личната си треньорска кариера. Резултатите ми остават постоянно в статистиката. Важно е по какъв начин ще се показва казахстанският тим. Аз за личната си треньорска известност не се тормозя. По-лошо би било, в случай че пострада репутацията на казахстанския футбол. В България имаме една сентенция: „ Който се бои от мечки, не върви в гората.” Щом ни се получи с Астана, за какво да не ни се получи и с националния тим? Да, ще бъде по-трудно, само че пробваме.”

"Вече се разделих с момчетата в Астана. Вече бях споделил, че ще работя или в Астана, или в националния тим на Казахстан. Искам да благодаря на всички ръководители в Астана, само че най-голяма ми признателност е към играчите – те са юнаци. Мога да кажа, че Астана стана моят втори роден дом. Трудно ми беше, само че ми беше мъчително да виждам страданията на казахстанските почитатели.”

„ Когато дойдох в Астана, си мислех едно, а най-после постигнахме доста повече от това. Не мога да ви кажа какви тъкмо цели ще гоним с националния тим. Сега предстоят две контроли – с Унгария и България. Искам да дам късмет на младите. Мога да обещая едно - даже да не ни се получи в този момент, ще оставим тим, който след две-три години ще стане бъдещият Казахстан. Ще изградим мощен коректив.”

„ В момента доста се шуми към младия футболист Еркебулан Сейдамет, който подписа неотдавна контракт с съветския Уфа. То не са изявленията, не са фотоси... Познавам играчи, които са с класа над него. Ще ви дам образец с българския футболист Бербатов, който постоянно се е държал като елементарен човек.”

„ Не е моя работа да споделям кой да ме наследи в Астана. Ние с Григорий Бабаян свършихме огромния размер работа. В нашия щаб всички бяхме равни, аз като старши треньор единствено имах последната дума. Смятам, че Григорий Бабаян може да продължи тази работа и желая особено да му благодаря. Надявам се, че той ще остане в Астана, само че решението ще бъде на ръководство”, приключи Станимир Стоилов изказването си на конференцията по своето показване като народен селекционер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР