Стане ли дума за суфле, няма да намерите по-вкусно от

...
Стане ли дума за суфле, няма да намерите по-вкусно от
Коментари Харесай

Австрийско суфле с шоколад и лешници

Стане ли дума за суфле, няма да намерите по-вкусно от това, по тази причина не отхвърляйте, в случай че ви поканят с в допълнение

Необходими Продукти

● лешници - 100 г смлени
● яйца - 2 бр.
● захар - 4 с.л.
● шоколад - 100 г естествен
● масло - 100 г
● пудра захар - 1 с.л.
● портокали - 2 бр.

за захарния сироп


● вода - 100 мл
● захар - 100 г

Начин на подготвяне

Портокалите се измиват добре и се режат на доста тънки резени. Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се варят на муден огън до втвърдяване. Всеки комат портокал се пуска за няколко секунди в топлия сироп, вади се и се поставя в тава, постлана с хартия за печене.

Резените се пекат 4 часа в загрята на 70 градуса фурна.

Белтъците се отделят от жълтъците. Шоколадът се разтапя на водна баня и на порции се прибавя маслото. Добавят се лешниците и пудрата захар. Добавят се един по един жълтъците при непрестанно бъркане.

Белтъците се разрушават на сняг с две супени лъжици захар. Добавят се в шоколадовата примес. В намазани с масло и поръсени с останалата захар формички се излива сместа, тъй че да запълни 3/4 от формичката.

Пекат се 1 час на 180 градуса на водна баня. Сервират се горещи, украсени с портокалов чипс.

Още предписания за суфле: Шоколадово суфле, Страхотно шоколадово суфле, Боровинков (суфле) кейк, Суфле с бял шоколад и вишни, Суфлета с череши, Шоколадово суфле с орехи, Ванилово суфле, Сметаново суфле, Бананово суфле.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР