Стане ли дума за френско сирене и френсик хляб -

...
Стане ли дума за френско сирене и френсик хляб -
Коментари Харесай

Френска селска багета

Стане ли дума за френско сирене и френсик самун - знаете, че ще е безумно вкусно, нали?

Необходими Продукти

● брашно - 500 г вид 500
● брашно - вид 450 (300 г) или брашно вид 400 - също 300 г
● морска сол - 2 ч.л. смляна
● квас - 15 г прясна
● вода - 500 мл хладка

Начин на подготвяне

От брашното вид 450 (или 400) се отделят 100 г за доомесване. Останалите 200 грама дружно с другото брашно се смесват.

В хладката вода се разтваря маята. Към нея се прибавя половината от брашното и се оставя да втаса. Втасва 4 часа или до момента в който си утрои размера си. Добавя се останалото брашно, меси се към 10 минути. Трябва да се получи влажно меко тесто. Ако има потребност се прибавя от тестото за доомесване. Втасва още час, като е покрито с намаслено фолио.

Когато удвои размера си, се премесва и се разделя на 3 топки. Всяка се разточва на правоъгълник с размери 15х8 см. Долната третина се прегъва нагоре и от горната страна се прихлупва с горната третина.

Притиска се, почива 3-4 минути и продължава да се прегъва, до момента в който стане с формата на франзела. Всяко парче се разточва до дължина 33 см. Хлебчетата се оставят да втасат 45-60 минути на топло.

Фурната се загрява на 250 градуса. Хлябовете се поставят в тавичка, прорязват се леко с изострен нож и се пекат 20-25 минути, като при започване на печенето стените и дъното на фурната се пръскат с вода с разпръсквач 3 пъти през 1 минута. Ако бързо се зачервяват температурата се понижава на 200 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР