Стандартна процедура – това заяви зам.-външният ни министър Георг Георгиев

...
Стандартна процедура – това заяви зам.-външният ни министър Георг Георгиев
Коментари Харесай

На фона на русофило-русофобски лафове от МВнР не заеха твърда позиция за Русия

Стандартна процедура – това съобщи зам.-външният ни министър Георг Георгиев във връзка с привикването на посланика в Русия Бойко Коцев назад в България.
Георгиев акцентира, че са ни нужни още уточнения, обстоятелства и доказателства, с цел да се стигне до вероятно експулсиране на съветски дипломати от страна на България . На въпрос каква тъкмо е позицията на България – дали казусът в Солсбъри е нахлуване против Англия или е офанзива единствено против Сергей Скрипал т.е. против една персона, Георгиев отвърна, че " не мисля, че България може да се слага в обстановка ", в която да не е солидарна с Англия. Той не се съгласи, че има напън от Запада посредством огромни медии – като CNN, The Guardian, да се включим в самодейността за преследване на съветски дипломати
Не мисля, че можем да приказваме за възможен, евентуален и какъвто и да е боен спор . Трябва да се направи съответното следствие – от Организацията за химическите оръжия към Организация на обединените нации, да се види от кое място може да е пристигнало това химично вещество, с цел да се построи модел, сподели зам.-външният ни министър пред Нова телевизия.
Що се отнася до българския президент и дали той е подвластен от Русия, зам.-външният ни министър разгласи, че останал угрижен от някои детайли на случилото се по време на визитата на съветския патриарх Кирил за 3 март . Георгиев не упрекна непосредствено Румен Радев според от Москва, като обаче си пожела категорично българският държавен глава да няма зависимости.
Коментари по оста " Русия "
Отзоваването на дипломат в дипломацията е най-слабият метод за реакция и се ползва, когато сред две страни има " търкания ". Това не е задоволително по отношение на нашите съдружници от Европейски Съюз и НАТО, а и не е ясно за какво господин Коцев бива привикван . Засега България попада в интернационалните вести като страна, която не реагира както повече страни-членки на Европейски Съюз и НАТО на това, което те смятат за държавен тероризъм от страна на Русия. Това съобщи някогашният ни посланик Стефан Тафров в коментар по отношение на решението на премиера Бойко Борисов да привика в България " за съвещания " в България посланика ни в Русия Бойко Коцев.
Поведението на Велика Британия е еманация на българската сентенция " някой ми изцапа гащите " , опонира някогашният вътрешен министър Румен Петков, съгласно който " би трябвало да има мярка в личното изтощение и неспособност да защитиш личната си територия ", визирайки обвиняванията по какъв начин Cambridge Analytica манипулирала Brexit. Не мисля, че Европейски Съюз би трябвало да възприема една от неприятните черти на Варшавския контракт – в случай че това е една от задачите, дано сме наясно накъде вървим, добави той.
За случилото се в Солсбъри мнението не е единствено на Англия – там са страни, които не чаках да са там, като Италия, Унгария, Македония, изброи Тафров. Въпросът е дали споделяме едни и същи полезности с нашите европейски сътрудници. Трудно е да сме отчасти бременни , сподели Тафров, акцентирайки, че и Франция, и Германия изрично се причислиха към извода на Англия за Солсбъри. Когато в лицето на държавен тероризъм ти се колебаеш, се ускоряват подозренията, че сме 16-та република като по времето на Студената война. Това ни пречи на европейската интеграция – да попаднем измежду главните страни-членки на Европейски Съюз , счита Тафров.
Г-н Тафров, стремежът ви да говорите самичък ме кара да мисля, че сте сбъркали студиото – има едни други студиа, с хора с бели престилки , отвърна Румен Петков. Той подсети по какъв начин Тони Блеър споделил да се нападна Ирак преди 15 години, тъй като имали нуклеарни оръжия и " ние юначен се включихме ". Затова би трябвало да желаеме доказателства, а България би трябвало да престане да се държи като заедно Петко с мъжете, да имаме самостоятелна външна политика, посочи той, правейки несъзнателно или не лапсус " Жалък-Клод Юнкер ". Нека когато се включваме към такива " надкряквания " без грам причини, да изчакваме за доказателства – тъй като другояче ще се връщаме към времето, когато се извиняваме с половин уста за стотици хиляди избити иракчани , сподели Петков. И подсети по какъв начин България беше упрекната за атентата против папата, а след това са ни се извинявали.
За край Тафров и Петков бяха на друго мнение и дали е допустимо да има среща Европейски Съюз – Русия по този начин, както имаше среща Европейски Съюз – Турция във Варна. За Тафров връзките с Русия в този момент са доста ниско равнище, а Петков изяви убеденост, че е опция. Бившият ни посланик уточни и, че имало ново предизвестие от страна на Съединени американски щати към Русия, че в Сирия, при река Ефрат, отново имало предизвестие от американска страна, че съветски наемници са рисково покрай следените от подкрепяните от Вашингтон сили територии.
Отношенията с Турция
Подобно на всички изказали се до момента представители на държавното управление и Георгиев регистрира срещата във Варна като триумф. Относно на настояването на Българска социалистическа партия да се даде стенограмата от срещата, с цел да се види дали Бойко Борисов е показал всички тематики от интерес за България в двустранните връзки с Турция, зам.-външният ни министър увери, че това се е случило – от " душевните граници ", за които приказва турският президент Реджеп Ердоган, до тракийския въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР