Стандартът за съдебна медицина се променя заради казуса с леката

...
Стандартът за съдебна медицина се променя заради казуса с леката
Коментари Харесай

Край на „леката телесна повреда“ при нарязани и остригани като Дебора, депутати променят НК

Стандартът за правосъдна медицина се трансформира поради проблема с „ леката телесна щета “, открита от правосъдния доктор за зверството, осъществено върху 18-годишната Дебора от Стара Загора. Това излиза наяве от проекто дневния ред на парламентарното съвещание на здравната комисия, планувано за идния понеделник в Народно събрание. За задачата пред депутатите, които прекъсват написаната си по устав едномесечна почивка, с цел да се съберат в залата главно за ремонти на Наказателния кодекс, препоръчани през вчерашния ден от ръководещото болшинство, ще изслушват и здравния министър Христо Хинков.
От него ще чакат да чуят какви са предложенията му за смяна на медицинския стандарт, само че и по какъв начин се съблюдават разпоредбите и процедурите при правенето на съответната съдебномединска експертиза за Дебора, пратила изверга Георги Николаев на независимост вкъщи в началото, преди да бъде повдигнато ново обвиняване против него едвам месец след зверството, упражнено над девойката.
Пред националните избраници ще приказва и основният координатор на Експертния съвет по здравната компетентност „ Съдебна медицина “, както и ръководителят на Българското сдружение по правосъдна медицина по отношение на настоящите правила и процедури при определянето на типа на телесна щета при осъществяването на съдебномедицинска експертиза, предава Лупа.
При по този начин поставения дневен ред, идното още тази седмица в четвъртък съвещание на правната комисия по ремонта на Наказателния кодекс, както и плануваното изключително съвещание в понеделник за приемането им в зала най-малко на първо четене, за депутатите се обрисува съвсем цялостна работна седмица измежду августовската им отмора.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР