Станахме свидетели на един от най-турбулентните и кошмарни периоди в

...
Станахме свидетели на един от най-турбулентните и кошмарни периоди в
Коментари Харесай

Оптимизмът се завръща в Барса

Станахме очевидци на един от най-турбулентните и кошмарни интервали в историята на Барса, само че в този момент оптимизмът като че ли стартира бавно да се връща на " Ноу Камп ". Клубът към този момент поема в ясна посока на развиване след избирането на Жоан Лапорта за нов президент.

Бившият необут се нае още веднъж да вади блаугранас от блатото, откакто в Барса претърпяха толкоз доста ужаси за къс интервал от време. Първо каталунците ги сполетя това невиждано 2:8 от Байерн в ШЛ, след това и сапунената сага с Меси, експлоадирането на абсурда " Барсагейт " и свалянето на някогашния президент Хосеп Мария Бартомеу от власт.
 Снимка 522443
Източник:

Но в последно време се вижда сериозен напредък в играта и резултатите. Отборът на Роналд Куман, който бе съвсем отписан от всички съревнования, в този момент остава в борбата за купата в Ла Лига и е на край за Купата на краля.

Наскоро се организира огромна анкета, с въпроса кой ще стане първенец. Участваха близо 200 хиляди ентусиасти, а 48 % от тях показаха точно Барса за любимец №1. Настоящият водач в класирането Атлетико събра 28, а Реал Мадрид - 22.

Втората вълна на оптимизъм идва от офисите на клуба, където Лапорта завоюва безапелационно изборите и ще заеме мястото си на президентския стол. Завръщането на някогашния необут, който ръководи сполучливо в интервала 2003-2010, дава началото на нова епоха, само че също по този начин носи и нотка носталгия поради предходните му изумителни достижения на върха на каталунската футболна пирамида.

От новия президент се чакат непоклатимост и успокоение. Той към този момент изложи вижданията си за развиването освен на представителния тим, само че и на марката " Барса " като цяло. Завръщането на Лапорта дава и голяма вяра, че бъдещето на Лионел Меси също е обвързвано с Барселона. Аржентинецът зае уместно място в речта на боса след изборната му победа.
 Снимка 522444
Източник:

" Преди 20 години едно малко момче на име Лео Меси дебютира в юношеския тим на Барса. Виждайки най-хубавия състезател в света да гласоподава на изборите, е явен знак за това, което всички знаем: Лео обича Барселона. Той взе участие с вота си и се надявам, че това е знак, че ще остане при нас, което е желанието на всички ", убеден е Лапорта.

Меси, който настояваше да се махне предишното лято, в този момент може да бъде уверен да остане от боса и новия му план. Поне такива са настройките, тъй като в друга анкета, в която участваха 90 000 души, 75 % считат, че суперзвездата към този момент е трансформирал решението си и няма да напусне " Ноу Камп " след този сезон.

Нещо повече, завръщането на Лапорта в Барселона съответства с изгряването на доста перспективни млади гении. Президентът е голям обожател на родното произвеждане, което значи, че отборът ще продължава да разчита на млади момчета като Роналд Араухо, Рики Пуч, Ансу Фати, Илайш Мориба и други...
 Жоан Лапорта е третият най-успешен президент в историята на Барселона
Жоан Лапорта е третият най-успешен президент в историята на Барселона

Вижте кои двама са пред него

Завръщането на Лапорта, бъдещето на Меси, възродената мощ на академията и мощната моментна форма на тима подхранват вълната на оптимизъм в Барселона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР