Станаха ясни петте участника от Африка на Световното първенство в

...
Станаха ясни петте участника от Африка на Световното първенство в
Коментари Харесай

Ясни са петте отбора от Африка, които ще играят на Световното

Станаха ясни петте участника от Африка на Световното състезание в Катар през тази зима. За Катар се класираха Сенегал, Мароко, Гана, Тунис и Камерун. Извън Мондиала останаха доста мощни тимове като Нигерия, Египет и Алжир.

В най-интересния и дълго чакан мач Сенегал в профил Египет още веднъж след дузпи. Двубоят беше повтаряне на финала в шампионата за Купата на африканските народи, в който сенегалците още веднъж победиха след дузпи и подвигнаха трофея.

В първата среща Египет завоюва с 1:0 след автогол на Сис, само че Сенегал победи с 1:0 вкъщи след ранен гол на Диа.

При дузпите имаше сериозна драма, откакто при първите две осъществявания резултатът беше 0:0. Сис и Кулибали изпуснаха за Сенегал, а за Египет пропуснаха Салах и Сайед. След това обаче Сенегал не сгреши след осъществявания на Санг, Диер и Мане, а Ел Солия осъществя за Египет, само че Мохамед пропусна и по този начин Сенегал се класира за Мондиала.

Нигерия пропуща за първи път Мондиал от 16 години, откакто беше отхвърлен след гол на непознат терен от Гана.

Първият мач в Кумаси приключи 0:0, а в реванша в Нигерия Томас Партей откри в 10-та минута за Гана, а Уилям Еконг в 22-та минута от дузпа изравни. В квалификациите в Африка се зачита още правилото за гол на непознат терен, което отпадна в Европа от този сезон.

Така след гола на непознат терен Гана ще играе в Катар.

За втори следващ път на Мондиал се класира Мароко. Мароканците се оправиха вкъщи с 4:1 с ДР Конго и след 1:1 в първата среща не престават към Катар.

В първия мач Виса откри за ДР Конго в 12-а минута, а Тисолади в 76-та изравни.

В реванша вкъщи Мароко нямаше проблеми и завоюва с 4:0 след попадения на Оунахи в 21-та минута, Тисолади в края на полувремето и още веднъж Оунахи в 54-та минута. В 69-та минута Хакими вкара за 4:0, а крайния резултат оформи в 77-та минута Нгита.

Тунис също е на Мондиала, откакто победи в първата среща Мали с 1:0 с автогол на Сисако в 36-та минута.

В реванша нямаше попадения и по този начин Тунис е на Мондиал за втори следващ път.

Дузпи взеха решение борбата сред Камерун и Алжир.

В първия мач в Камерун Слимани в 40-та минута даде задатък на алжирците.

В реванша в Алжир Камерун съумя да победи също с 1:0 след гол на Чупо-Мотинг в 22-та минута. В 49-та минута ВАР анулира гол на Алжир поради засада.

Така дуелът влезе в продължения, в които нов гол на Алжир беше анулиран след ВАР за игра с ръка. В 118-та минута Туба съумя да изравни за Алжир, само че в добавеното време Токо Екамби вкара за Камерун и с повече голове на непознат терен камерунците се класираха за Мондиала в Катар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР