Стана ясна вероятната причина за пожара от петък в старческия

...
Стана ясна вероятната причина за пожара от петък в старческия
Коментари Харесай

Небрежност довела до пожара в старческия дом в Русия

Стана ясна евентуалната причина за пожара от петък в старческия дом в съветската Кемеровска област, при който починаха повече от 20 души, заяви ТАСС. 

Според Анатолий Супруновски, заместник-ръководител на Министерството на изключителните обстановки на Русия, нарушаването на разпоредбите за употреба на електрическото съоръжение се смята за една от аргументите за случая.

" Разработват се няколко версии, като една от тях е нарушаване на разпоредбите за употреба на електрообзавеждането ", сподели той.

В същото време Супруновски означи, че версията за нередовност на отоплението на пещта е малко евентуална.

" Едно от тях е нарушаване на разпоредбите за употреба на електрическото съоръжение. Разглеждаме и първичната версия за нарушаване на разпоредбите за пожарна сигурност при употреба на пещта, само че това е малко евентуално. Окончателните заключения могат да се създадат след приключването на работата на надзорните органи и сътрудниците от Следствения комитет ", представен е от пресслужбата на Министерството на изключителните обстановки.
 20 души починаха при пожар в старешки дом в Русия
20 души починаха при пожар в старешки дом в Русия

Причината е неправилна употреба на печка

Както е обяснено в органите на реда, наоколо до печката не са открити вреди.

Заместник-министърът добави, че в Кемерово е пристигнала оперативна група на централния офис на съветското министерство на изключителните обстановки, която към този момент се е присъединила в работата на групата на Следствения комитет на Русия. " Разгледахме местопроизшествието. Колегите вършат оглед, притеглят наши експерти с изпитателна противопожарна лаборатория ", посочи той.

Стана ясно също по този начин, че заведението е работело нелегално.  Руското министерство на изключителните обстановки още веднъж излезе с предложение за лицензиране на частни обществени институции. Това се случва с лед поредност от огромни пожари в старешки домове, ситуирани в частни домове.

Министерството на изключителните обстановки преди този момент предложи да се сътвори указател на такива организации, да се вкара лицензиране за даване на обществени услуги при съблюдаване на условията за сигурност и да се ускори отговорността за работата на медицински сестри. жилища в жилищни здания.
 11 починали при пожар в старешки дом в Русия
11 починали при пожар в старешки дом в Русия

Става въпрос за дребна дървена сграда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР