стана първият роден действащ министър с прокурорско обвинение. Той беше

...
стана първият роден действащ министър с прокурорско обвинение. Той беше
Коментари Харесай

Бившият екоминистър Нено Димов: Нямам обяснение защо се озовах в ареста


стана първият роден настоящ министър с прокурорско обвиняване. Той беше повдигнат за екоминистър от квотата на в съдружното държавно управление „ Борисов “ 3. Бил е основен секретар на Министерството на околната среда и водите по време на ръководството на Иван Костов, а по-късно и народен представител от ДСБ.

Той подава оставка от ареста, откакто през януари 2020 година е арестуван при акция на прокуратурата заради водната рецесия в Перник. Димов е упрекнат в това, че всеки месец е бил осведомен от някогашния шеф на ВиК-Перник за намаляването на водата в язовир „ Студена “, само че все пак е подписвал позволения за потреблението на вода за промишлени потребности. Така се стигнало до безводието в града. Обвинението е за умишлена занемареност, а спецпрокуратурата го причислява към листата на делата за корупция.

„ За мен карцерът беше изненада. Аз нямам пояснение за какво озовах там, само че евентуално този въпрос би трябвало да бъде заложен към тези, които в действителност ме задържаха в ареста “, сподели някогашният екоминистър в предаването " 120 минути " по БТВ.

Той посочи, че не е очаквал поддръжка от премиера тогава – Бойко Борисов, нито от сътрудниците си. Също, че има вяра на институциите в България и в това, че правосъдният развой ще даде отговор на въпроса тъй като се е стигнало до водната рецесия в Перник.

„ Отговорите в действителност би трябвало да бъдат дадени от правосъдното разследване, което тече сега. Аз не бих си разрешил да го разясня, до момента в който то не е приключило, тъй като не е и редно да разясня съда. Той е институцията, която ще даде отговор на тези въпроси “, съобщи Димов в отговор на въпроса за какво в последна сметка Перник остана без вода през 2019 година

Той признава, че карцерът не е най-приятното място, само че въпреки това е употребявал времето там, с цел да напише новата си книга – „ Зеленият гнет и консервативната опция “. „ Всъщност концептуално тя беше създадена точно през тези четири месеца, до момента в който бях вътре. По този метод взех решение да направя своята лимонада от лимоните, които ми показаха “, посочи някогашният екоминистър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР