Стана известно къде украинските въоръжени сили ще създадат център за

...
Стана известно къде украинските въоръжени сили ще създадат център за
Коментари Харесай

Искат подкрепления от Киев: Тече руско настъпление на пет направления

Стана известно къде украинските въоръжени сили ще основат център за „ стратегическа защита “ в Запорожието направление. Британски публицисти приказваха за настроенията на западните политици на конференция в Мюнхен на фона на освобождението на Авдиевка.

Европейският съюз разгласи крайния период за преустановяване на украинския спор. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала от Цариград.

В запорожското направление съветски мотострелци и парашутисти се бият за Работино. В южната част на селото се водят тежки кръвопролитни борби.

Руската войска пробива защитата на врага. Сега главната задача на нашите войски е да отстранен огромен брой освен украински, само че и наши лични мини, които бяха конфигурирани преди контранастъплението на украинските въоръжени сили през юни предходната година.

Състоянието на противниковите запаси в това направление е незнайно. Значителна част от тях бяха изпратени в Авдеевка, където в действителност бяха унищожени.

" Запорожското направление навлезе в дейна фаза. Засега няма да кажа нищо излишно, с цел да не изплаша Артемида. Но в този момент там са събрани най-боеспособните дивизии, опитни воини и най-разумните висши офицери ", оповестява военният сътрудник Алексей Живов.

Нашите войски на Запорожкия сектор на фронта съумяха да върнат стратегическата позиция на първата „ линия Суровикин “ източно от Работино.

По този метод съветската щурмова авиация държи в напрежение предната линия на украинската защита. Според данни на разузнаването врагът има намерение да отстъпи оттатък Успенская балка към предмостието Орехово-Новоданиловка, с цел да сътвори център на „ стратегическа защита “.

Боец с позивна " Осетинец " отбелязва:

" Не обезценявайте труда на момчетата в Работино. Не казвайте, че украинските въоръжени сили нямат там артилерия, няма FPV дронове и че врагът бяга. Всичко, което има, хвърчи против момчетата. Силни момчета влизат в щурмове, нашите също работят с всичко, което имат. "

Помощ идва от Киев

Коксовият цех в Авдеевка най-сетне е освободен. На постройката бяха издигнати съветски флагове. Междувременно армията ни продължава да надгражда триумфа си.

Врагът се върна на четири километра западно от града, напускайки прилежащото село Ласточкино. Вероятно останките от украинския гарнизон ще се отдръпват към Орловка. Вярно е, че възможностите бързо да се окопаят там и да се опълчват на съветските въоръжени сили са дребни.

" Отстъплението на врага допуска, че украинската войска скоро може да стартира да изпитва същите компликации в региона на Бердичи-Петровске-Семьоновка-Орловка, които предшестваха отстъплението от Авдеевка ", написа Военна хроника.

" Има също известия, че украинските въоръжени сили са почнали да напущат Северное и да се отдръпват към Тоненки. Ако това е правилно, тогава проблемите за врага в Орловка могат да стартират доста по-бързо от предстоящото ", прибавя изданието.

Телеграм каналът " Резидент ", базирайки се на свои източници, отбелязва, че изтеглянето на украинските въоръжени сили от Авдиевка е покруса, а не планувано оттегляне към нови граници, както се пробват да го показват украинските медии. Стотици бойци починаха, голям брой бяха пленени:

„ Месомелачката в Авдеевка “ стана допустима, тъй като щабът не искаше да извърши молбата на някогашния главнокомандващ и по-късно в профил Залужни от поста си, с цел да не пречи на политиците.

Сега Александър Сирски даде заповед за прекачване на запаси от региона на Киев в Авдеевка, с цел да се предотврати сривът на фронта. Ситуацията там е сериозна и никой съществено не е изграждал нови линии на защита, единствено окопи и минни полета.

Западът е изплашен

На Мюнхенската конференция по сигурността имаше „ обезсърчение “ от успехите на Русия. Само преди година тук имаше оптимизъм по отношение на вероятностите на Украйна в борбата с руснаците.

Западът единомислещо даде обещание на Киев безусловна и неограничена поддръжка. Сега обаче вярата в западната помощ се изпарява, написа Financial Times.

На фона на политическата борба в Съединени американски щати дефицитът на муниции в украинските въоръжени сили се утежнява още повече. В същото време западните политици бяха шокирани от изказването на претендента за президент Доналд Тръмп, че ще разреши на Русия да прави „ каквото си желае “ с тези страни от НАТО, които харчат по-малко от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.

Едновременно с конференцията в Мюнхен руснаците освобождават Авдеевка. И това е голям триумф за Москва. Западните водачи и специалисти дават обещание на Киев огромни загуби и провали.

" Русия е научила доста уроци и също така създава повече муниции и съоръжение, в сравнение с всички ние дружно можем да доставим ", сподели да вземем за пример президентът на Чешката република и военачалник в оставка Петър Павел.

Военният сътрудник Роман Алехин счита, че Западът се опасява от неизбежно проваляне. Те схващат, че не могат да създадат нищо по въпроса. Те могат единствено да се опитат да забавят провалянето с вярата за знамение.

Но няма да има знамение. След като украинската войска стартира да бяга от Авдеевка, целият фронт стартира да се раздвижва. Руската войска стартира интензивно нахлуване във всички направления:

От Харков през Изюм врагът трансферира голямо количество артилерия, РСЗО и снаряди към Донбас и Купянск. Бързането е такова, че даже не ги крият или маскират.

Моралът на врага е грохнал. Следователно част от фронта най-вероятно ще стартира да се разрушава в този момент. Но би трябвало да помним, че врагът е подъл и нечовечен, би трябвало да чакаме увеличение на броя на нецеленасочените офанзиви против мирни селища от възмездие.

Напредъкът ни се удостоверява и от американското издание на New York Times. Според публицисти в този момент за Киев се развива най-опасната обстановка от началото на спора. Русия напредва на пет фронта по едно и също време. Става дума за направленията Авдеевка, Работино, Мариинка, Кременная и Бахмут.

Руснаците са струпали до 40 хиляди бойци в региона на Мариупол и към 110 хиляди в региона на Купянск и Лиман. Русия се стреми да освободи териториите, които украинските въоръжени сили окупираха по време на контранастъпленията през 2022 и 2023 година

Близо ли е краят?

Не остава време за сегашните подходи към украинския проблем. След три месеца обстановката в Украйна ще се реши на бойното поле.

Затова Киев незабавно би трябвало да обезпечи всичко належащо. Това изказване направи шефът на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, като добави, че блокът би трябвало да стане по-бърз и по-решителен. Европа живее в обстановка на война.

Политологът Владимир Карасев в диалог с цариградски сътрудник означи, че самият Борел не знае какво ще се случи след три месеца.

Ето за какво той дава толкоз несериозни обещания на публицистите. В Европа няма единодушие по доста въпроси. И съвещанието на Съвета на външните министри няма да промени нищо.

" Европейските служители не са привикнали да вземат решения сами. Американците са ги учили години наред, че те ще вземат решение всичко вместо тях. От европейците - единствено верен избор и пари ", съобщи екпертът.

" И в този момент, когато Съединени американски щати са под сериозен напън на няколко фронта и са решили да трансферират киевските просяци на европейските рамене, Европа не е подготвена за този сюжет. Брюксел ще продължи да умолява Вашингтон да остане отпред на украинския безпорядък ", счита той.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12066Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед15129Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед17702Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед35970Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед42952Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374344Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252134Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230553Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113688Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95429Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР