Стачните действия ще засегнат полетите на авиокомпанията на летищата във

...
Стачните действия ще засегнат полетите на авиокомпанията на летищата във
Коментари Харесай

Стотици хиляди пътници - блокирани заради отменени полети на “Луф...

Стачните дейности ще обиден полетите на самолетната компания на летищата във Франкфурт - най-натовареното летище в Германия -, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф. Очаква се през днешния ден немският авиопревозвач да реализира едвам сред 10 и 20 на 100 от плануваните си полети. 

Протестите са в отговор на продължаващите договарянията сред синдиката " Верди " и самолетната компания за заплатите на 25 хиляди души от наземен личен състав. Това е втората огромна стачка в Германия от началото на тази година. Синдикатът изиска нарастване от 12,5% на заплатите или най-малко нарастване от 500 евро на месец за идващите дванадесет месеца, плюс еднократно компенсиращо инфлацията заплащане от 3000 евро.

Днешните митинги са " предупредителни " и целят да окажат напън върху самолетната компания и да покажат какъв брой разрушителни могат да бъдат индустриалните дейности преди идващия кръг от договаряния на 12 февруари. Синдикатът предизвестява, че чиновниците са подготвени на по-продължителни митинги, в случай че " Луфтханза " не одобри изискванията им.

От Летище София поучават пасажерите да се свържат с самолетната компания и да уточнят кой идващ полет биха могли да употребяват.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР