Срокът за участие в Регионалният етап от Националния събор на

...
Срокът за участие в Регионалният етап от Националния събор на
Коментари Харесай

Срокът за участие в Регионалният етап от Националния събор на народното творчество в Копривщица се удължава

Срокът за присъединяване в Регионалният стадий от Националния събор на националното творчество в Копривщица се удължава, а изпълнителите, които желаят да се включат, могат да създадат това онлайн.

Регионалният стадий, който предхожда Националния събор на националното творчество в Копривщица, се организира онлайн на 11 юни в с. Крумово, община Родопи. Заради късите периоди за включване в събитието не всички реализатори съумяха да трансформират уговорките си и да вземат присъединяване. Затова и срокът е продължен до 20 юни 2022 година Предоставя се спомагателна опция на искащите – те ще могат да изпращат видеозаписи на своите осъществявания в период до 20 юни 2022 година, които селекционната комисия ще прегледа и оцени. В комисията са включени специалист от ИЕФЕМ – Българска академия на науките, специалист от Областната администрация на Пловдив и представители на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив, които ще проследят и оценят изявите на изпълнителите. В период до 24 юни претендентите ще получат противоположна връзка дали са били позволени до присъединяване в Национален събор на националното творчество в Копривщица.

Видеозаписите би трябвало да бъдат изпратени до всички посочени e-mail адреси:









12-ият Национален събор на националното творчество в Копривщица тази година ще се организира от 5 до 7 август. Съборът се провежда на всеки 5 години и е най-значимият конгрес за запазване и разпространение на българската традиция и просвета. Организатор е Министерството на културата.

Всички участници, които сполучливо преминат през районния стадий, ще могат да се включат в Националния събор.

Участниците в събора са носители и наследници, групови и самостоятелни, на локалното нематериално културно завещание от всички области на страната и показват локални обичаи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР