Срокът за регистрация на кладенци за собствено ползване ще бъде

...
Срокът за регистрация на кладенци за собствено ползване ще бъде
Коментари Харесай

Срокът за регистрация на кладенци за собствено ползване ще бъде удължен с една година

Срокът за регистрация на кладенци за лично прилагане ще бъде продължен с една година до 28 ноември 2023 година, взеха решение депутатите на първо четене. Една от аргументите за отсрочване на периода е неналичието на административен потенциал на басейновите дирекции в страната, както и ниският % регистрирани кладенци досега. Самата регистрация е безвъзмездна за хората, а по-късно от тях няма да се събират такси за прилагане на водата.

На първо четене по предложение на ГЕРБ-СДС беше продължен срокът за регистрация на кладенците за лично прилагане с една година. Така вместо до 28 ноември тази година, притежателите би трябвало да записват своите кладенци до края на ноември 2023 година. Младен Шишков посочи, че макар че срокът за регистрация е удължаван към този момент няколко пъти, едвам 10-20% от кладенците са с изрядни документи

От Българска социалистическа партия предложиха сред първо и второ четене на закона крайният период да бъде продължен не с 1, а с 3 години, а Манол Генов посочи, че използването на водата ще бъде гратис до 10 кубика.

Ерджан Ебатин от Движение за права и свободи предложи процесът на регистрация да се прави по административен път след инспекция на място, а количеството безвъзмездна вода да не се лимитира.

От „ Възраждане “ пък желаеха регистрацията на кладенците да отпадне изцяло, с цел да може хората да бъдат сигурни, че няма да заплащат налози и такси за използването на тази вода.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР