Срокът на годност на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер Comirnaty

...
Срокът на годност на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер Comirnaty
Коментари Харесай

Срокът на годност на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер бе удължен с 3 месеца |

Срокът на валидност на имунизацията против COVID-19 на Пфайзер Comirnaty е продължен от 6 на 9 месеца, излиза наяве от доктор Ангел Кунчев до Българския лекарски съюз.   

" Новият период на валидност се ползва за новопроизведени ваксини и за ваксини с отпечатан период на валидност върху етикета от юни 2021 година до март 2022 година, в случай че са били спазени изискванията за предпазване при -90 градуса до -60 градуса ", се споделя в писмото.

Заради това доктор Кунчев приканва да се сътвори " организация по информиране на всички краткотрайни имунизационни пунктове и общопрактикуващи лекари за настъпилата смяна, която следва да се ползва по следния метод за ваксини, съхранявани при посочения нагоре и в КХП температурен режим ".

Новият период на валидност е бил отразен и в листовката на компанията за продукта, в случай че се съхранява вярно, и става възможно след като на 10 септември срокът е бил утвърден в границите на Европейския съюз.



От листовката излиза наяве, че размразени ваксини не трябва да се замразяват още веднъж. Срокът на валидност при от -90 градуса до -60 градуса има период от 9 месеца и неотворените флакони могат да се транспортират при -25 градуса до -15 градуса до две седмици, след което още веднъж могат да се върнат на -90 и -60 градуса.

Размразеният флакон има валидност до един месец при температура от 2 до 8 градуса, а за превозване може да се употребява до 12 часа. При приложимост неразпечатаният флакон може да се съхранява до 2 часа при до 30 градуса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР