Срезолюция, която беше приета с огромно мнозинство, Европейският парламент се

...
Срезолюция, която беше приета с огромно мнозинство, Европейският парламент се
Коментари Харесай

Камионите по границите в ЕС ще се обработват за 60 сек.

Срезолюция, която беше призната с голямо болшинство, Европейският парламент се разгласи за въвеждане на времеви стандарт от 1 минута за обработка на камионите по вътрешноевропейските граници и прикани за приемане на България и Румъния в Шенген и по суша не по-късно от средата на 2024 година, заяви евродепутатът Емил Радев.

„ Позицията на Екологичен потенциал проправя път за решение на казуса с километричните опашки по границите. Днес Европейският парламент ясно сподели, че е на страната на водачите, настоявайки за облекчени инспекции на тежкотоварните транспортни средства по Граничен контролно-пропусквателен пункт. Същевременно с резолюцията сътрудниците потвърдиха безапелационната си поддръжка за пълноправното ни участие в Шенгенското пространство. То ще реши генерално въпроса с продължителната обработка на документите при граничния надзор “, разяснява българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който работи като докладчик по досието.

„ Резолюцията е в отговор на петицията, която сътрудника Андрей Новаков (ЕНП/ГЕРБ) внесе с искане за норматив от приблизително 1 минута за обработка на камионите по вътрешните граници на Европейски Съюз “, напомни Радев.

Той добави, че в работата по текста е взел участие и Ангел Джамбазки (ЕКР/ВМРО).

„ Крайният резултат потвърди, че България има мощен екип в Брюксел, тъй като за следващ път съумяваме да се обединим към националните дела и да ги защитим сполучливо. Вярвам, че с общи старания можем да доведем до надвит край освен борбата в отбрана на ползите на водачите, само че и за сухопътния Шенген “, съобщи още Емил Радев след гласуването на резолюцията.

С нея Екологичен потенциал още веднъж се застъпва за пълноправното ни участие в Шенгенското пространство, като „ настоятелно приканва белгийското председателство и всички членове на Съвета да одобряват допустимо най-бързо и не по-късно от средата на 2024 година решение по отношение на цялостното използване на достиженията на правото от Шенген в Румъния и България “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР