Срета Тависин стана министър-председател на Тайланд през август 2023 г.,

...
Срета Тависин стана министър-председател на Тайланд през август 2023 г.,
Коментари Харесай

Тайландският премиер Срета Тависин вярва в „по-демократично“ бъдеще за Тайланд

Срета Тависин стана министър-председател на Тайланд през август 2023 година, поставяйки завършек на девет години на доминиране на военните в политиката на страната. В извънредно изявление за FRANCE 24 предприемачът, трансформирал се в политик, сподели, че „ в действителност има вяра “ бъдещето на Тайланд ще бъде по-демократично.

Ще бъде ли бъдещето на Тайланд по-демократично от предишното? „ Да, в действителност имам вяра [така] “, сподели тайландският министър председател пред FRANCE 24 в северния град Чианг Май.

Тависин е първият граждански министър-председател на страната от девет години. Превратът на армията през 2014 година смъкна демократично определеното държавно управление по това време. „ Не мога да се безпокоя за неща, върху които нямам надзор “, отговори той, когато го попитаха за риска от нов прелом. „ Моята цел явно е да направя живота на тайландския народ по-добър. “

Обръщайки се към спора в прилежащ Мианмар, Тависин съобщи, че „ сега “ той „ не е достигнал точката, в която да има цялостна революция. "

" Пър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР