Срещу ръководителя на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж

...
Срещу ръководителя на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж
Коментари Харесай

Разследват шефа на организационния комитет на Олимпиадата в Париж за злоупотреби

Срещу ръководителя на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж Тони Естанге е стартирано следствие за нерегламентирани заплащания, оповестява Агенция Франс Прес.

Магистратите от финансова полиция са почнали своето следствие предходната седмица, като то е фокусирано върху неговото възнаграждение като началник на организационния комитет. Естанге получава по 270 000 евро брутно заплащане на година, като може да получава до бонуси до 20 % от тази сума. Според информацията Естанге употребява своя персонална компания, с цел да фактурира хонорарите, вместо да получава парите като заплата. Това се прави, защото организационният комитет има статут на благотворителна организация - във Франция за такива организации има предел за размера на заплатите.

45-годишният Естанге е троент олимпийски първенец в надпреварите с кану.

Това не е първият скандал към уредниците на Олимпиадата в Париж. През предишния юни полиция нахлу в офисите на организационния комитет по отношение на две обособени следствия. Едното датира от 2017 - в него става въпрос за съмнителни контракти, подписани от Кохо и техните прародители GIP 2024 (Комитетът, борещ се за домакинство на Игрите). Другото е почнало през предходната година и предадено на БРДЕ - финансовата бригада на парижката полиция. То е обвързвано с съмнения за спор на ползи. Според източник, непосредствен до случая, следствието се отнася за " консултантски контракти " на " разнообразни тематики ". /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР