Срещу предложението на своята парламентарна група се изказа бившият вътрешен

...
Срещу предложението на своята парламентарна група се изказа бившият вътрешен
Коментари Харесай

Бойко Рашков май пак фиркан на работа! Обиди ПП-ДеБъ на лъжци, пред изхвърляне от групата е

Срещу предлагането на своята парламентарна група се изрече някогашният вътрешен министър Бойко Рашков по отношение на предложенията за промени в правилника за работа на Народното събрание. Той назова неистини претекстовете на вносителите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, че комисията за надзор над службите не организира своите съвещания. Това може да докара даже до изхвърлянето му от групата на Политическа партия, в чиито устав категорично е написано, че такава ще е ориста на всеки народен представител, който разрушава имиджа им.
„ Струва ми се, че вносителите би трябвало да преработят претекстовете. Аз се усещам обиден от тези претекстове и няма да мога да изтърпя някой да стимулира предложение за смяна в Правилника за организацията и активността на Народното събрание с едни откровени неистини. По тази причина, защото аз виждам откровени неистини в тези претекстове, те би трябвало да се преработят, тъй като някой си фантазира, че в Народното събрание би трябвало да дава образец с потреблението на неистини вместо с справедливи претекстове, които могат да се изложат “, сподели Рашков.
Правната комисия се събра на изключително съвещание в 11,30 часа, с цел да разиска предложенията за промени на правилника. Предложенията са две – на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, както и едно та „ ИТН “.
Първите оферират председателството на комисията за надзор над службите към този момент да не е на ротационен принцип до момента. Причината е, че пристигна ред на „ Възраждане “ да я оглавят, което съгласно Движение за права и свободи е опасност за националната сигурност.
От Има Такъв Народ пък желаят дребните парламентарни групи, които не могат да пратят свои хора във всички комисии, да имат право да изпращат депутати да членуват и в трета комисия, само че да не получават в допълнение възнаграждение за това. По устав те имат право да са в до две. Така обаче Има Такъв Народ могат да се включат с по един човек в 22 от общо 25 комисии в Народно събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР