Срещу опитите на политиците да закрият спецправосъдиетоАнализ сочи добрата работа

...
Срещу опитите на политиците да закрият спецправосъдиетоАнализ сочи добрата работа
Коментари Харесай

Не спецпрокуратурата, а правото има нужда от защита

Срещу опитите на политиците да закрият спецправосъдието
Анализ сочи положителната работа на магистратите

„ Правото и политиката са тясно свързани. Но се надявам, че като в правова страна, политиката ще служи на правото, а не правото на политиката. Специализираната прокуратура няма потребност от отбрана, потребност от отбрана има правото “. Това съобщи през днешния ден шефът на спецпрокуратурта Валентина Маджарова при показване на разбора за активността на двете спецпрокуратури, които Четворната коалиция желае да закрие.

Документът от 89 страници е направен с присъединяване на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) и през днешния ден ще бъде импортиран и в Пленума на Висш съдебен съвет. Изводите от него са, че магистратите от тези институции работят все по-добре, те са по-натоварени от сътрудниците си в другите прокуратури, с години се усилват делата, приключили с дефинитивни присъди, построено е доверие с партньорските структури на страни от и отвън Европейски Съюз.

„ Анализът свидетелства по какъв начин от момента на основаването си профилираните прокуратури правят в цялостен размер всички функционалности, предоставени им по закон. Цифрите са показателни и по-добра отбрана от този справедлив и професионален разбор няма “, сподели прокурор Клина Чапкънова, която е член на Висш съдебен съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР