Срещу Ангел Ангелов, от министъра на културата Боил Банов като

...
Срещу Ангел Ангелов, от министъра на културата Боил Банов като
Коментари Харесай

Деница Сачева: Има сигнали, че Ангел Ангелов опитвал да заплашва директор в МОН

Срещу Ангел Ангелов, от министъра на културата Боил Банов като индивида, който го е рекетирал със записи, има сигнали, че е правил опити да заплашва шефа на Изпълнителна организация „ Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ”. Това сподели заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева по.

Ангелов работи в Министерството на образованието от септември 2016 година и сега е в изпълнителната организация.

„ Името на този човек ни стана известно през декември, когато за първи път получихме информация за това, че е направил опити да заплашва изпълнителния шеф на организацията и да упражнява върху него напън в интерес на избрани реализатори за избрани планове ”, сподели Сачева.

По думите й има данни, че Ангелов е обвързван с лица, които работят по европроекти и желаят плановете да отиват в интерес на съответни реализатори.

„ През януари т.г. изпълнителният шеф ни осведоми за това, че има два притеснителни случая към него. В началото на януари му е спукана едната гума на автомобила, по-късно са му спукани и четирите гуми. Подал е сигнал в районното ръководство и сега се води следствие, с цел да се види има ли връзка сред заканите и изнудването и тези произшествия ”, означи заместник-министърът.

Тя беше безапелационна, че изпълнителният шеф на организацията Кирил Гератлиев не е отговорен, защото не е подписал нито един от договорите, принуждаван да подписва.

„ В МОН Ангелов попада след конкурс, а дали е бил уволнен от Министерството на културата, допускам, че елементарно може да се откри с документи. Има конкурс, след което е назначен държавен специалист през септември 2016 година ”, посочи още Деница Сачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР