Срещите с приятелки винаги са били удоволствие, а сега вече

...
Срещите с приятелки винаги са били удоволствие, а сега вече
Коментари Харесай

Срещите с приятелки се оказаха полезни за здравето

Срещите с приятелки постоянно са били наслаждение, а в този момент към този момент се трансформират в здравословна норма. Ново проучване стига до извода, че здравето на дамите се усъвършенства, в случай че се срещат с приятелки най-малко два пъти седмично.
Проучването е на експерти от Оксфорд, а ръководителят им - психологът Робин Дънбар, изрично твърди, че общото здраве и въодушевление на дамите се усъвършенства, когато се видят с приятелки и дружно "правят всякакви неща ".
Според проучването описът с "нещата " включва: пиянство на бира, злословене и разискване на техните съпернички. Правенето на тези "неща " карало дамите да се социализират, пийват и да се смеят дружно.
Здравословните резултати включвали по-бързо възобновяване от болести, по-силна имунна система, понижаване на тревогата и увеличение на великодушието, като всичко това карало дамите да се усещат по-добре.
Изследователите обаче означават, че единствено 2 от 5 дами могат фактически да излязат с приятелките си един път седмично и даже по-рядко, в случай че имат семейство, за което да се грижат.
Изводите сочат, че дамите в по-голяма степен от мъжете имат потребност да поддържат другарствата си, по този начин покачват равнищата си на окситоцин и серотонин ", споделя докторът по логика на психиката Алиша Ръби Баш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР