Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и

...
Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала

" Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни неистини, които съм чувала в миналото. "

Така вицепрезидентката Илияна Йотова продължи с нападателния звук към " Продължаваме промяната ", заложен от Румен Радев. Преди това президентът упрекна Политическа партия в шмекерия, откакто съпредседателят на партията Асен Василев заприказва за персонални срещи на Радев и Борисов, в които двамата стиковат позиции.

" Предизвика реакцията на президента, който сподели, че не заболя от най-лошата болест на политиците - лицемерието, и сподели това, което мисли ", каза още Йотова в неделя следобяд пред Нова тв.

Попитана дали към момента за президента ГЕРБ и Движение за права и свободи са мафия, тя отговори: " Никога, когато сме излизали с президента, визирате 2020 година, не сме стигматизирали една или друга политическа мощ ", сподели тя. " Мафия са хора, които употребяват своето състояние, работят с незаконния свят, с цел да се облагодетелстват. " Мафия вън " беше за тези, които бяха обвързани с корупционните покупко-продажби и ограбиха българския бизнес и народ ", добави Йотова.

" В момента мутрите са отвън властта ", твърди тя като посочи, че засяга ръководството на служебния кабинет.

Тя коментира и предлагането на ГЕРБ за министър председател - проф. Николай Габровски.

„ Смятам, че даже в случай че стане чудото и той стане министър-председател, доста настоящи и бъдещи пациенти ще го изгубят ”, сподели тя.

Според нея съставът на кабинета ясно ще отговори на въпроса, ще лъде инспекция дали две години по-късно ГЕРБ е излязла от публичната изолираност. 

Вицепрезидентката разяснява и негативните позиции на Нидерландия и Австрия за приемането на България в Шенген.

„ Не бива с лека ръка да предаваме личните си позиции и да твърдим, че следващият отвод за България и Румъния се дължи на политическата обстановка. Това могат да бъдат приказки единствено за политици, които си нямат хабер от това по какъв начин тече процесът за присъединението към Шенген, или които авансово са се предали. Тези хора в никакъв случай няма да схванат, че Европейски Съюз не се дели на огромни и дребни страни. Европейски Съюз се състои от равноправни страни и в това отношение България е не по-малка страна от всички останали ”, сподели Йотова.

По думите ѝ обстановката с границата е напълно измислена, а страната ни от дълго време борави с инструментите на Шенген.

За изключването на Явор Божанков от ПГ на Българска социалистическа партия тя посочи, че не познава депутата, само че случилото се не било загуба на социалистите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР