Срещата от 6-ия кръг на груповата фаза на турнира Лига

...
Срещата от 6-ия кръг на груповата фаза на турнира Лига
Коментари Харесай

Мач от Лига Европа няма да сe състои заради COVID-19

Срещата от 6-ия кръг на груповата фаза на шампионата Лига Европа сред испанския Виляреал и Карабах няма да се състои поради огромен брой случаи на инфектирани играчи в азербайджанския състав. Това оповестява пресслужбата на клуба от каспийската страна.

В известието на Карабах се прецизира, че не могат да вземат присъединяване в мача 13 от всичките 23 картотекирани в УЕФА футболисти. Девет футболисти от рутинните проби са дали позитивен резултат при оповестяването на резултатите, а други двама не са били позволени до възобновяване на пълноценни тренировки по съвет на лекаря след прекаран ковид. Лекарят е решил, че дишането им още не се е нормализирано, макар че тестванията и на двамата са дали негативен резултат. Други двама футболисти пък имат футболни контузии и също няма по какъв начин да оказват помощ на тима си.

| Official announcement: The game against, corresponding to MD6 of the Group Stage, has been postponed.
— Villarreal CF English (@Eng_Villarreal)
При това състояние мачът, който трябваше да се състои на 10-и декември (четвъртък), няма да се организира. А каква ще бъде ориста на дуела Виляреал- Карабах ще се реши от УЕФА. Двата тима са в група I на шампионата Лига Европа дружно с израелския Макаби (Тел Авив) и турския Сивасспор. Виляреал към този момент си е подсигурил място в елиминациите, събирайки 13 точки след 5 кръга, а Карабах от дълго време завърши с очакванията, откакто е единствено с 1 точка. Макаби и Сивасспор имат надлежно 8 и 6 точки и ще решат кой отива на 1/16-финалите в пряк мач.
Лига Европа 6 кръг, четвъртък 10 декември  Виляреал 22:00предстои  ФК Карабах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР