Срещата на върха на ЕС за договаряне на приемлив кандидат

...
Срещата на върха на ЕС за договаряне на приемлив кандидат
Коментари Харесай

ЕС не можа да избере наследник на Юнкер

Срещата на върха на Европейски Съюз за договаряне на допустим претендент за ръководител на Европейската комисия се провалиха, оповестиха международните организации.

Те прецизират, че на 30 юни ще има ексклузивен конгрес, който би трябвало да уточни наследника на Жан-Клод Юнкер. На 1 юли се събира новият състав на европейския парламент.

Тримата кандидати, определени от политическите фамилии - германецът Манфред Вебер за Европейската национална партия (ЕНП), холандецът Франс Тимерманс за социалистите и датчанката Маргрете Вестагер за либералите, не съумяха да съберат в Екологичен потенциал болшинство в своя поддръжка.

Тя се показва в поддръжката на 21 водачи от Европейски Съюз.

Дискусиите може да продължат в коридорите на лидерската среща на Г-20 в Осака в петък и събота, предвижда европейски чиновник. В този конгрес ще вземат участие шестима европейски ръководители: Ангела Меркел, Еманюел Макрон, испанецът Педро Санчес, италианецът Джузепе Конте, британката Тереза Мей и холандецът Марк Рюте.

Пожелали анонимност източници обаче разкриха, че въпреки всичко има сделка за разпределение на четирите поста в Европейски Съюз.

ЕНП ще получи председателското място на Европейска комисия, в случай че успее да получи поддръжката за Мартин Вебер или издигне различен по - допустим претендент.

Либералите гледат към председателското място в Европейския съвет. Социалистите ще водят европейската дипломация.

Зелените са съгласни да бъдат ротационни ръководители на Европейския парламент дружно с представител на левицата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР