Срещата на Европейската асоциация на публичните банки бе открита с

...
Срещата на Европейската асоциация на публичните банки бе открита с
Коментари Харесай

ББР участва в Годишната среща на публичните банки в Европа

Срещата на Европейската асоциация на обществените банки бе открита с изявление на Ръководителя на дипломатическата задача на Китай в Европейския съюз Н.Пр. дипломат Жанг Минг за бъдещето на китайските вложения в Европейски Съюз.

Посланик Жанг показа визията, целите и проектите за развиване, както и правилата за интернационално капиталово съдействие, стартирани през октомври от 19-ия конгрес на ККП. Той сложи акцент върху световните регулаторни промени, както и върху самодейността 16+1 за взаимоотношение със страните от Източна Европа.

Независимо от несъгласията в комерсиалните взаимоотношения сред Европейски Съюз и Китай до момента, от ден на ден се ускорява мнението, че характерните инфраструктурни потребности на европейските райони могат да бъдат посрещани посредством съответни взаимни вложения. Това допуска и по-активна роля на банките за развиване в подготовката и реализирането на взаимни планове.

Българската банка за развиване има дейни партньорски и кредитни взаимоотношения с Китайската банка за развиване, Китайската ЕКСИМ банка и Индустриалната и комерсиална банка на Китай.

През ноември в София бе извършена среща с представители на управлението на Китайския върховен фонд China Investment Corporation (CIC). През първата половина на 2018 година се планува аудиенция на представители на ББР в Китай за показване на опциите за взаимна капиталова активност в България, Европейски Съюз и Западните Балкани. Ще бъдат разисквани и целите за действия в границите на самодейността „ Един пояс – веднъж “.

 фотография

На работната пленарна сесия участниците във форума дискутираха измененията на интернационалните правила за оценка и ръководство на суверенни опасности, предложенията на Европейска комисия за промени в банковите регулации за образуване на настоящ Европейски банков съюз и новите финансови правила по европейските стратегии за идващия програмен интервал.

Българската банка за развиване членува в ЕАПБ от 2005 година Позициите на банката по работните тематики на конференцията бяха показани от съветника по финансова политика и стратегическо обмисляне в ББР София Касидова, началника на ръководство „ Международни финансови институции и европейски фондове “ Захарина Тодорова и основния икономист Илия Лингорски.

Лингорски и Касидова разискаха правилата и спецификите за рисково претегляне на суверените опасности и облигации с ръководителя на Икономическия и финансов комитет Томас Вийзер. Захарина Тодорова показа гледната точка на ББР за взаимоотношението с националните банки за развиване в бъдещата активност на Европейския фонд за стратегически вложения и групата на Европейската капиталова банка.

Представителите на ББР размениха отзиви и хрумвания за по-тесни взаимоотношения сред ЕИФ и ББР със заместник- основния изпълнителен шеф на Европейския капиталов фонд Роджър Хавенит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР