Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лева Приключи обществената

...
Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лева Приключи обществената
Коментари Харесай

​Избраха изпълнителя за строителството на общинския тир паркинг в Русе

Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лв.

Приключи публичната поръчка за избор на реализатор за планиране и създаване на буферен паркинг за тежкотоварни коли по бул. „ България “- благосъстоятелност на Община Русе.

За реализатор е избран единственият участник в процедурата – „ Люник “ ЕООД. Дружеството е предложило да извърши дейностите за период от 320 календарни дни, оповестиха от общинската администрация.

Средствата за строителството възлизат на 3 милиона лв. и са обезпечени с разпореждане на Министерския съвет от 5 ноември 2021 година

Във връзка с непрестанно възходящия трафик от тежкотоварни камиони бе подписан контракт и към този момент стартира подготовката за построяването на втори, по-голям паркинг, намиращ се в прилежащия парцел. Изпълнителят там е „ ТирПаркинг Русе “ ЕООД. През август 2022 година сдружението завоюва открития конкурс за основаване на възмездно право на градеж върху терен общинска благосъстоятелност за период от 30 години. Фирмата завоюва, наддавайки за отстъпеното право на градеж 18 200 000 лева От тях 6% (или малко над 1 млн. лева.) бяха изплатени на Община Русе преди сключване на контракта, а остатъкът от достигнатата на състезанието цена ще се заплаща на 29 равни годишни вноски или малко под 600 хиляди лева на година, което ще обезпечи твърди доходи в общинската хазна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР