Средствата в Сребърния фонд и по програми и проекти на

...
Средствата в Сребърния фонд и по програми и проекти на
Коментари Харесай

МФ: Средствата в Сребърния фонд и по програми и проекти на ЕС са налични в пълен размер

Средствата в Сребърния фонд и по стратегии и планове на Европейски Съюз са налични в цялостен размер, оповестяват от Финансовото министерство. Наличностите на държавното управление във фискалния запас през месеците март и април са в сходство със законовите условия.

" Министерството на финансите прецизно съблюдава законово избраните ограничители при ръководството на средствата в Единната сметка, според §15 от преходните и заключителни разпореждания на Закона за използване на наредбите на ЗДБРБ за 2022 година, ЗБДОО 2022, ЗБНЗОК за 2022 година (т.нар. удължителен закон). Това е видно от обществено наличните данни на Управление „ Емисионно “ на Българска народна банка, както и от за размера на фискалния запас на интернет страницата на Министерството на финансите. "

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия показаха угриженост от предлагането на служебния кабинет с удължаването на бюджета да отпадне възбраната за потребление на Сребърния фонд. Корнелия Нинова съобщи, че през март и април са харчени тези пари за заплащане на настоящи разноски.

Социалният министър Лазар Лазаров увери, че корист с тези пари няма да има.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР