Средствата, с които Столична община финансира всяка двойка, участваща в

...
Средствата, с които Столична община финансира всяка двойка, участваща в
Коментари Харесай

Увеличават парите за инвитро по донорската програма на Столична община |

Средствата, с които Столична община финансира всяка двойка, участваща в нейната донорска инвитро стратегия да бъдат увеличени и да доближат 3060 лева

Това предложение на зам.-кмета Дончо Барбалов и общинските съветници доктор Антон Койчев, Малина Едрева и Милка Христова ще бъде прегледано от Столичния общински съвет на сесията в четвъртък.

30 бебета са родени досега в София, с помощта на Програмата за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки - https://www.sofia.bg/programms-invitro. Тя бе основана през 2015 година и от този момент всяка година Столична община отпуска по 70 000 лева за нейното осъществяване.

До момента всяка двойка можеше да прави процедури и проучвания, финансирани от Следствен отдел към окръжна прокуратура на стойност до 2560 лева Вносителите на отчета оферират сумата да се усили с 500 лева, с цел да се покрие повишаването на медицинските услуги и медикаменти.

111 двойки са подкрепени през миналите години от общинската стратегия. Други 11 фамилии са в развой на утвърждение от специфичната комисия, която преглежда изискваните документи на претендентите. Към момента 6 двойки са в очакване на станат родители благодарение на програмата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР