Средствата, които са отпуснати от правителството на община Карлово за

...
Средствата, които са отпуснати от правителството на община Карлово за
Коментари Харесай

Свършват парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села в Община Карлово

Средствата, които са отпуснати от държавното управление на община Карлово за възобновяване на инфраструктурата, потърпевша от наводнението от 2 септември 2022 година, са изчерпани, оповестиха от общината.

Според кмета на общината доктор Емил Кабаиванов от в началото поисканите над 75 млн. лв. в Общината са получени едвам 17,6 млн. В началото на годината кметът осведоми министър-председателят акад. Николай Денков за хода на възстановителните работи, както и за придвижването на финансовите средства. Извършените инспекции от АДФИ не са установили нарушавания и са приключили със изводи, че отпуснатите пари са разходвани законосъобразно и по предопределение.

Спешно да бъде свикано съвещание на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, упорства кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов. Комисията е органът, който утвърждава отпущането на средства за превъзмогване на последици от бедствия и повреди. Неин ръководител е министърът на вътрешните работи. МКВП към Министерски съвет не е заседавала от 15 декември 2023 година

В момента на няколко места в общината текат действия по създаване на разрушените мостове, речните корита и улици. Има заплаха обаче компаниите - реализатори на плановете да прекратят работа, защото Общината няма налични средства, с които да се разплати. Трупат се отговорности, за които страната е поела ангажимент, само че не отпуска нужните финансови запаси. Освен всичко друго преустановяването на строителните работи в речните корита, крие опасност и от нови наводнения, поради предстоящите пролетни дъждове. Жителите на потърпевшите обитаеми места са неспокойни и се тормозят, че незавършеното строителство, може да докара до нови спешни обстановки.

Кметът доктор Емил Кабаиванов желае и незабавна среща с бъдещия длъжностен министър-председател Димитър Главчев и служебните министри на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството, с цел да ги запознае в елементи с сериозното недофинансиране на възстановителните работи и да получи тяхното подпомагане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР