Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на

...
Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на
Коментари Харесай

Четири нови паркинга ще бъдат изградени във Варна

 Средства за създаване на четири извънуличини паркинги на територията на община Варна гласоподаваха на днешното си съвещание съветниците от ПК " Финанси и бюджет “ към Общински съвет – Варна. Терените, които ще бъдат построени като паркинги са на ул. " Момина сълза “ и ул. " Люляк “ в регион Приморски,  ул. " Струга “ зад бл. 39-49 и в кв. " Аспарухово “, ул. " Балкапан “.

Част от претекстовете включени в предлагането са, че след завършването на бул. “Левски “ в прилежащите сектори са останали необлагородени пространства, които нерегламентирано се употребяват за паркиране на коли. Освен това на тези места липсва трайна настилка, което мощно затруднява предвижването на пешеходците и хората с увреждания поради неосигурената налична среда.  Подобна е обстановката и в кв. " Аспарухово “ след реконструкцията на бул. “Народни будители “. В този регион дефицитът на паркоместа ще бъде обезщетен посредством построяването на паркинг при бл.51, ул. “Балкапан “.

Целта е да бъдат построени оптимален брой паркоместа наоколо до жилищни блокове и обезпечаване на безвредно предвижване на живущите в тези региони. С построяването ми ще бъде положена трайна настилка, ще бъдат построени системи за отводняване на пътното платно и ще се усъвършенства достъпността на средата за хората в неравностойно състояние.

Необходимите средства в размер на 939 336 лева с Данък добавена стойност ще бъдат обезпечени от бюджета на Община Варна за 2019 година като обезщетена смяна.

Съветниците дадоха също единодушието си Община Варна да кандидатства с план по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020, при който обект на инвестицията е постройката на НЧ " Васил Левски “ в кв. " Галата “. Ако планът бъде утвърден, в читалището ще бъде построен морски учебен център за деца и възпитаници. Проектното предложение включва също повсеместен ремонт на концертната зала, възобновяване на санитарния възел, създаване на рампа за хора в неравностойно състояние в читалището.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР