Средното ниво запълнен обем на европейските газови хранилища вече надхвърля

...
Средното ниво запълнен обем на европейските газови хранилища вече надхвърля
Коментари Харесай

Над 80% средно са запълнени европейските газохранилища


Средното равнище напълнен размер на европейските газови складове към този момент надвишава 80%.

България обаче е на предпоследно място в Европейския съюз по предпазване на синьо гориво, сочат данните на Асоциацията на европейските оператори на газохранилищата.

Междувременно Брюксел чака отчетите на страните членки по проекта за икономисване на сила.

Европейска комисия упорито припомня, че съхраняваните количества газ в дадена страна не са за прилагане единствено на нейна територия, а могат солидарно да бъдат преразпределяни и за други страни. Всички страни членки са приели общата европейска цел за освобождение от зависимостта от съветски газ, разясниха от Брюксел и чака съответни ограничения.

“На 15 октомври страните членки би трябвало да показват отчетите за напредъка им по проекта за икономисване на сила, признат през юли. Това ще се прави на всеки два месеца. Планът влезе в действие на 9-ти август, по тази причина през октомври чакаме първите съответни резултати ”, сподели представителят на Европейска комисия Тим Майфий.

От през днешния ден френският газов колос “Енжи ” към този момент не получава газ от “Газпром ”, за което беше осведомявам преди два дни. Париж за момента не разяснява формалната причина.

Според съветската компания “Енжи ” има неизплатени сметки от предходния месец. Очаква се реакция след утрешния Съвет по сигурността, призован от президента Еманюел Макрон.

В същото време - след Германия, Гърция, Испания, Италия, Румъния, в този момент и Белгия взима незабавни ограничения за икономисване на сила с ограничение на отоплението в публичните здания и понижаване на уличното осветяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР