Среднощно заседание проведе парламентът заради приемането на бюджета за догодина.

...
Среднощно заседание проведе парламентът заради приемането на бюджета за догодина.
Коментари Харесай

Парламентът продължава днес с гласуването на Бюджет 2018

Среднощно съвещание организира Народното събрание поради приемането на бюджета за следващата година. Депутатите на 5 пъти променяха крайния час на съвещанието, като в последна сметка си потеглиха малко след 3 през нощта.

Дебатите в залата в някои моменти бяха не толкоз за заложените в бюджета политики и техните параметри, колкото към това, че националните избраници са пристигнали в един ден на работа, а си потеглят в различен.

Парламентът ще продължи работа по второто четене на държавния бюджет за 2018 година през днешния ден, планува програмата за работа на Народното събрание.

Във вчерашния ден депутатите одобриха бюджетите на ДОО, на Националната здравносигурителна каса за идната година и рамката на държавния бюджет за 2018 година По време на среднощната си работа Народно събрание отпусна спомагателни 8 млн. лв. за Министерството на здравеопазването и 250 000 за заплати в областта на културата.

Парламентът одобри бюджета на Министерство на културата за 2018 година и приключи пленарното съвещание. Предложението за преустановяване на съвещанието след приемане на бюджета на Министерство на културата направи Николай Александров от ПГ на „ Обединени патриоти “. „ За “ предлагането му гласоподаваха 179 народни представители, „ срещу “ – 4 и „ въздържали се “ – 5, с което то бе признато.

Приходите в бюджета на Министерството са 24,9 млн. лева, а разноските възлизат на 175,282 млн. лева Най-голямата част от разноските на Министерство на културата са разпределени за политиката в региона на основаване, разпространение на актуалното изкуство в страната и в чужбина.

Предвижда се през следващата година страната да изхарчи над 39 милиарда лв., а приходите да са с милиард по-малко.

Залага се бюджетен недостиг от 1%. Икономическият напредък през 2018 година ще е съвсем 4 на 100, а инфлацията – към % и половина.

Минималната заплата ще е 510 – сензитивен скок от сегашните 460.

В днешния пленарен ден, който ще стартира в 10.00 часа, следва те да гласоподават бюджета на Министерство на туризма и бюджетните взаимоотношения с общините.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР