Среднощна гонка между инспектори на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“

...
Среднощна гонка между инспектори на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“
Коментари Харесай

Среднощна гонка в Монтанско! Бракониери опитаха да избягат от инспектори и се забиха в дърво /снимки/

Среднощна гонка сред инспектори на Изпълнителна организация „ Рибарство и аквакултури “ (ИАРА) и бракониери приключи с удар в дърво край монтанско село, оповестиха от пресцентъра на ИАРА.
При осъществена нощна инспекция от чиновници на ИАРА – Монтана в региона на село Горно Церовене, лицата П. П. и П. Т. (с прякор Видрата) са видяни да навлизат с гумена лодка и да правят противозаконен икономически лов на риба във водите на язовир Огоста. При опит да бъдат арестувани, двамата бягат с лек автомобил и се удрят в насрещно дърво.
Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка, открити след претършуване на региона от чиновниците на ИАРА. Съставени са по два акта на нарушителите за нерегламентиран икономически лов на риба в обект, друг от река Дунав и Черно море, както и за възпрепятстване на инспекцията на контролните органи.
Всички материали ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Монтана. Стана ясно, че нарушителите имат и влезнали в действие наказателни постановления и това действие е рецидив.
През уикенда са осъществени и други инспекции. Една от тях – на язовир „ Студен Кладенец “ до местностите на село Широко Поле, Тополите и Лисиците. Проверката е осъществена с лодка от инспекторите на ИАРА – Кърджали след подаден сигнал. В язовира са открити и извадени 4 хрилни мрежи с обща дължина 350 м, сложени от незнаен извършител. Мрежите са унищожени на място, а уловената риба – сребриста каракуда – към 8 кг, сом – към 4 кг и шаран – към 10 кг, е върната във водата. Съставени са три протокола.
От ИАРА напомнят, че от през вчерашния ден е в действие възбраната за улов на риба в размножителния ѝ интервал и засилените инспекции на ИАРА в цялата страна не престават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР