Средногодишната инфлация ще достигне до 11,9%. Това става ясно от

...
Средногодишната инфлация ще достигне до 11,9%. Това става ясно от
Коментари Харесай

Какво е новото в актуализирания бюджет?

Средногодишната инфлация ще доближи до 11,9%. Това излиза наяве от прогнозата, въз основата на която са направени изчисленията за актуализацията на бюджета от 1 юли.

Проектозаконът е оповестен на уеб страницата на Министерството на финансите и от него излиза наяве, че лимитът на нов държавен дълг се покачва до 10,3 милиарда лв..

Както още в петък министърът на финансите Асен Василев анонсира, лимитът на нов държавен дълг се усилва с още три милиарда лв., защото е по-разумно и парите за погашения следващата година да бъдат набрани тази година от пазарите. Така сумата се прибавя към сегашния предел от 7,3 милиарда лв..

В претекстовете на законопроекта за актуализация на бюджета е направена детайлна разбивка на резултата от антикризисните ограничения, свързани с понижаване на Данък добавена стойност ставката при енергоносителите от 20 на 9 на 100 и на хляба до нула. Заедно с увеличените разноски за пенсии общият резултат става 1,645 милиарда лв..

Заетостта ще продължи да се усилва, считат от Министерството на финансите. По отношение на инфлацията, която идва главно по линия на храните и енергоносителите, прогнозата е, че средногодишна ѝ стойност ще доближи 11,9%. Основните опасности по прогнозата идват по линия на развоя на спора в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР